Du kender det sikker: Du kommer gående ned af gågaden og ser de der gadesælgere, der ivrigt forsøger at få øjenkontakt, så de kan begynde at fortælle dig om deres spændende projekter, der kan redde en masse mennesker, dyr, miljøet eller noget helt fjerde. Alt du skal gøre er bare liiige at indvillige i at betale et fast månedligt bidrag på x antal kroner. Har du oplevet det mere end 5 gange, er du efterhånden blevet enorm god til at se optaget ud, når du ud af øjenkrogen spotter dem komme snigende. Grunden til, at du frygter dem er, at de prikker til din dårlige samvittighed – specielt når vi kommer gående med poserne fyldt af nyindkøbte varer. Men du behøver ikke have penge op af pungen for at hjælpe, faktisk findes der mange alternativer – her får du tre af dem:

  • Bliv indsamler

Hvert år indsamler de forskellige nødhjælpsorganisationer ind til velgørende formål. Det bliver ofte arrangeret som landsindsamlinger, hvor indsamlere går fra dør til dør og banker på. Her mangler de næsten altid indsamlere, og at melde sig er ikke bare en god måde bruge din søndag på noget godgørende, samtidig får du også dagens motion. Tag en god veninde eller børnene under armen og få et par timers frisk luft.

 

  • Bliv frivillig

Er du studerende, og har du brug for noget relevant erfaring på dit CV, så er frivilligt arbejde en glimrende måde at få det på. Ofte kan det være svært at opbygge et CV med relevant erfaring i forhold til sit studieområde – især i starten af sit studie, men frivillige organisationer tilbyder at man kan komme til at arbejde som fx projektkoordinator, kommunikatør, skribent, lektiehjælper imod at arbejde gratis. Det er en oplagt mulighed – ikke mindst fordi det udover erfaring også kan udvide dit sociale- og professionelle netværk.

 

  • Donér dit brugte tøj

Du har sikkert de første 3 sække med aflagt tøj stående i kælderen eller på loftrummet, fordi du ikke har fået taget dig sammen til at smide det ud. Ved at give det til velgørenhed, gennem en af de mange rødekors-, folkekirkens nødhjælp eller blåkors butikker, kan du både komme af med det tøj, du ikke bruger, og samtidig bidrage til et rigtig godt formål. Og det er ikke kun noget bestemt tøj, der duer. Festkjoler kan også sendes med, da butikkerne selv sorterer i tøjet og sender noget til nødhjælpsramte lande og sætter andet til salg i butikkerne. Efter at du har doneret dine gamle kjoler, så kan du med god samvittighed købe en ny fin kjole fra American Dreams.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *