Der findes ekstremt mange lækre produkter på supermarkedernes hylder. Desværre er mange af dem usunde og indeholder en masse forskellige tilsætningsstoffer, som vi ikke lægger mærke til. Heldigvis findes der også skønne og sunde produkter (næsten) helt fra naturen, som kroppen har ekstremt godt af. Men det kan være svært at finde frem til de sunde og givende produkter fremfor de mindre sunde. Her kommer derfor tre naturlige produkter, der samtidigt er sunde for dig selv.

Tang

For mange lyder tang ikke særlig indbydende – nogle væmmes endda bare ved tanken – men tang kan virkelig være en lækker ting at spise, hvis man kan se bort fra tanker om de slimede sager, der er i havet og klistrer sig til ens ben på en varm sommerdag. Men tang er rent faktisk ekstremt godt for din hjerne. Udover at det er utrolig kalorielet og nedsætter kolesteroltallet, så er det også rigt på mineraler, vitaminer og sunde fedtstoffer. Hvis du spiser blot et gram om dagen, er du sikret dit daglige indtag af jod, som er et vigtigt mineral for kroppen.

Ofte spises tang i sushi og supper, og det bliver generelt forbundet med det asiatiske køkken. Dog kan det også anvendes i salater, kød- og fiskeretter samt i pasta.

Chlorella

Chlorella er et andet eksempel på et produkt fra naturen, der er ganske sundt. Det er ikke sikkert, at chlorella ringer en klokke – men det er fænomenale og gamle mikroflager, som indeholder et højt indhold af klorofyl per gram. Faktisk er indholdet af klorofyl i chlorella det højeste på verdensplan, sammenlignet med alle andre planter på jorden.

Nogle kalder det en slags superfood og med god grund. Den indeholder mange næringsstoffer som protein, jern, fosfor og B-vitaminer. Chlorella kan blandt andet indtages i pulverform, som kan købes her.

Chiafrø

Chiafrø er en tredje ting fra naturen, din krop vil elske dig for at spise. Produktet er 100% naturligt og er pakket med næringsstoffer, antioxidanter, fedtsyrer og fibre. For at sætte det i perspektiv indeholder et gram chiafrø otte gange så meget omega-3 fedtsyre som et gram laks – en fisk vi kender som en utrolig sund fisk. Derudover indeholder chiafrøene fire gange så mange fibre som hørfrø. Og når det kommer til antioxidanter, så indeholder et gram chiafrø hele 30% flere antioxidanter end blåbær.

Frøene har været brugt i mere end 4000 år – alligevel er det først det seneste stykke tid, at chiafrø for alvor har vundet popularitet i Danmark. Det er altså hurtigt at se, at chiafrø er nogle utrolige frø, og deres popularitet forstås bestemt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *