Klimaforandringerne er godt på vej, og hvis vi vil nå at stoppe dem i tide, er vi alle sammen nødt til at gøre en aktiv indsats. Vi skal flyve mindre, spise mindre kød, tænke over hvor vores varer produceres og vi skal overveje, om vi bruger de bedste løsninger til opvarmning af vores boliger.

Hvis du er en af dem, der stadig varmer dit hus op med brændeovn, oliefyr eller en anden klimabelastende metode, så kan det være du skal overveje at skifte til en varmepumpe fra fx Toshiba Varmepumper. Dette kan også være en fordel, hvis du mangler gode opvarmningsmuligheder i dit sommerhus, der ikke har adgang til fjernvarmenetværket.

Sådan virker en varmepumpe

Der findes som udgangspunkt tre typer af varmepumper, jordvarmepumpen, luft til vand-varmepumpen og luft til luft-varmepumpen. Toshiba varmepumper er af den sidstnævnte type. Kendetegnende for alle tre er, at de virker ved at tage den varme, der allerede eksisterer omkring dem, og udnytter den til at varme et rum op. En luft til luft-varmepumpe tager altså varmen fra udendørs luften og omdanner den til varmere luft. Den suger så at sige den eksisterende varme udefra til sig, sender den gennem en pumpe, der presser luften sammen så temperaturen øges og sender denne varme ud i det rum, der skal opvarmes.

Derfor er el den miljørigtige løsning

Toshiba varmepumper kører ligesom andre varmepumper på elektricitet, hvilket er meget mere klimavenligt end oliefyr og brændeovne. Når man varmer op ved at sætte ild til noget, som man fx gør i en brændeovn udledes nemlig utrolig meget skadelig røg og CO2, som er særligt skadeligt for miljøet. Brændeovne er desuden skyld i partikelforurening i form af sod eller svovlsyre, der også er særligt slemt for dit helbred. Med Toshiba varmepumper kan du klare dig med elektricitet, som i høj grad kan komme fra grønne og bæredygtige kilder, og så undgår du også skadelig røg i stuen.

Kombiner med solceller og vær en ægte klimahelt

Overvejer du at anskaffe en varmepumpe, så kan det være, at du i samme omgang skal installere solceller på dit tag. På den måde kan du blive helt selvforsynende i dit strømforbrug. Dette er altså en ekstra metode til ikke blot at spare en masse på varmeregningen, men også på elregningen.

Det skal du have styr på inden du køber

Inden du installerer Toshiba varmepumper i dit hjem, bør du overveje en række ting, så du sikrer dig, at du vælger den helt rigtige løsning. Der er nemlig en del forskellige typer af varmepumper, som hver især passer godt til forskellige formål. Du kan blandt andet undersøge effektiviteten og ydeevnen. Der er også forskel på, hvor godt de forskellige typer fungerer ved lavere temperaturer, hvilket især er en faktor, hvis varmepumpen skal placeres i et sommerhus.

Overvej desuden, hvor du kan placere varmepumpen, så den ikke er til for store gener, særligt i forbindelse med støjniveauet. Spørg eventuelt en forhandler eller andre eksperter til råds, inden du køber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *