Der findes rigtig mange muligheder for køb af træpiller, til at kunne varme dit hjem op om vinteren. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvis man ikke har så meget viden omkring de forskellige typer og hvilke der passer bedst hjem til jeres hjem og jeres udstyr. Læs med i denne artikel og bliv klogere på træpiller og hvem der er førende dansk udbyder på det marked, med danske produceret træpiller.

Hvordan er træpillerne hos Stampemøllen?

Alle snakker om det og det er blevet et must, at vi må passe bedre og bedre på vores miljø, for at ikke at miste det hele til naturkatastrofer. Der skal simpelthen ydes en ekstra indsats for at passe på vores miljø og klima. Det har de taget til sig ved Stampemøllen som de i dag er rigtig stolte af. De er en af de meget få virksomheder Skandinavien, som har kunne formå at kunne levere CO2 neutrale træpiller. Dette er kun muligt, når træet der bliver brugt til træpillerne, er et bi-produkt af anden træ-produktion, og når produktionen af træpiller finder sted i ens eget produktionsland.

De træpiller som man kan købe fra andre producenter, er typisk produceret af træ der er fragtet langt med CO2 forurenende lastbiler eller skibe. På denne måde skal de først fragtens til fabrikken, og senere til landene som træpillerne skal sælges i, hvilke ikke er spor miljøvenligt.

Hos Stampemøllen er træpillerne imidlertid produceret af savsmuld og flis fra produktion af træemballage, hvilket fungerer helt optimalt. Derfor er dette blot et positivt biprodukt. Alt deres træ til produktonen er fældet i Danmark, og transporten af træpiller er derfor rigtig kort mellem produktion og salg. Udover denne miljøvenlige produktion afgiver disse træpillerne ikke mere CO2 når de afbrændes, end træerne optog da de voksede op.

Ovenstående beskriver hvorfor Stampemøllen kan levere Danmarks miljøvenlige træpiller, til dig som går op i vores fælles miljø og i resten af verden.

Hvem er Stampemøllen?

Hele historien for Stampemøllen startede i Ribe. Alt dette skete længe før hele verden begyndte at diskutere miljøvenlig energi og opvarmning. Her blev Stampemøllen i Ribe til en realitet. Det startede med at være en vandmølle, som blev grundlagt tilbage i 1581, og her fik bønderne stampet deres vadmel til klædestof. Op til flere gange blev møllen ramt af stormflod og brand, men ejerne gav ikke op og virksomheden blev ved med at genbygge møllen og bevarede både deres produktion og handel.

Gennem de seneste 100 år har virksomheden og stampemøllen været rammen omkring arbejde inden for savværk og maskinsnedkere. Virksomheden har udvidet siden dens opstandelse, men der er stadig en del af virksomheden ligger stadig på den samme grund ved Stampemølleåen.

Ønsker du at blive klogere på Stampemøllens træpiller eller blot at købe nogen, kan du læse og se meget mere via linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *