Vi hører ofte at vi bør leve mere miljøvenligt for at passe på kloden og hinanden. Der er noget om snakken og det er utroligt vigtigt at vi tænker over, hvordan vi skaber en miljøvenlig hverdag. Et aspekt af en miljøvenlig hverdag handler om den mad vi spiser. Men hvordan spiser man egentlig miljøvenligt? Det får du et par tips til her.

Undgå madspild

Det første tip, og noget af det vigtigste for at spise miljøvenligt er at undgå madspild. Madspild er en kæmpe belastning for miljøet, da den proces der har gået forud for at noget mad er blevet produceret går til spilde, når det bliver smidt ud.

Samtidig er det også dyrt for økonomien, når vi smider mad ud, og de fleste vil derfor gerne undgå madspild, men det er ikke så nemt som det umiddelbart lyder.

Du kan dog gøre meget for at undgå madspild. Det er fx en fordel at have en madplan, hvor du har et overblik over hvad der skal laves af mad hele ugen. Når du har en madplan kan du nøjes med at købe ind en gang om ugen, og dermed undgå at ryge i for mange af supermarkedets fælder, som ofte resulterer i madspild.

Når du laver en madplan kan du med fordel finde en opskrift til hver dag for at gøre madlavningen mere overskuelig. Når du laver madplanen kan du samtidig fokuserer på at finde sunde opskrifter og en madplan kan derfor også hjælpe dig med at spise sundere. Du kan fx finde mange sunde opskrifter hos FitnessFormularen.

 

Spis mindre kød

Tip nummer to til at spise mere miljøvenligt, er ved at spise mindre kød. Produktion af kød, herunder især oksekød udleder utrolig meget CO2. Hvis du gerne vil leve mere miljøvenligt, kan en måde derfor være ved at skære ned på hvor mange dage om ugen du spiser kød.

Det er dog ikke altid lige nemt at lægge kødet på hylden, men hvis du søger på nettet kan du finde mange spændende opskrifter på vegetarisk mad, som gør det nemmere at spise mere vegetarisk. Der findes samtidig også et stort udvalg af vegetariske alternativer til kød i dag, som kan findes i de fleste større supermarkeder.

 

Gå efter økologi når du handler ind

Det sidste tip til at spise mere miljøvenligt er at gå efter økologi, når du handler ind. Det vigtige ved økologiske varer er, at der ikke er brugt sprøjtegift til fremstilling af madvarerne. Sprøjtegiftene er både dårlige for os, men i høj grad også dårlige for miljøet og derfor er økologi både vigtigt for dig selv og miljøet.

Det har førhen været meget dyrt at købe økologisk men i dag kan du finde mange økologiske varer, er ligger til omkring samme pris som de almindelige varer, og det er derfor billigere at lave økologisk i dag, sammenlignet med for fx fem år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *