Som studerende kniber det ofte med at få enderne til at mødes, specielt hvis du har et ønske om at leve økologisk og mere miljøvenligt. Derfor har vi lavet nogle tips til hvordan du kan få mere plads i budgettet, så det vil være langt nemmere at spise sundere i din hverdag. Der vil både være tips til store og små besparelser, men husk at mange små besparelser kan sagtens munde ud i en stor besparelse.

Få styr på budgettet

Hvis du ikke allerede har lagt et budget, er det bare at komme i gang, så du kan få et overblik over hvilke udgifter og indtægter du har hver måned. Et budget vil hjælpe dig med at få et overblik over hvad du bruger af penge og på hvad, så bliver det nemmere at vurdere, hvor vidt du betaler for services eller andre ting som du ikke benytter.

Vent med varmen

Vinteren trænger sig hastigt på, og de varme sommerdage forsvinder langsomt ud af hukommelsen, men der kan være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du venter lidt med at tænde for varmen. Det fleste af os har kun varmen tændt i vinterhalvåret, og derfor kan bare én måned reducerer varmeregningen markant. Det kan også være en god idé at vurdere om der er nogle rum der bliver brugt meget sjældent, og hvis der er det, bør du have varmen slukket herinde og døren lukket, så du ikke har en radiator der varmer til ingen nytte.

Tjek dine forsikringer

En god besparelse kan findes i dine forsikringer. Størstedelen af os er dårlige til at tjekke hvilken forsikring der er billigst og hvilken forsikring der dækker bedst i forhold til prisen. Det skyldes ofte, at det er en kæmpe jungle som kan være svær at gennemskue. Det er dog en rigtig god idé at få undersøgt din forsikring i sømmene, vurder om den dækker dine behov og om du måske betaler for en dækning du ikke har brug for. Du bør samtidig vurdere om der er bedre tilbud på markedet der kan hjælpe dig med at spare penge på din forsikring.

Få styr på indkøbet

En af de største syndere i hverdagen når det kommer til dit forbrug, er impulskøb. Der er kun en god mode for at komme impulskøbene til livs, og det er ved at planlægge. Du kan planlægge dine indkøb ved hjælp af en indkøbsliste eller ved at ligge en madplan. Madplanen er klart den metode hvor ved du kan spare allerflest penge. Med en madplan ligger du en plan for hvad du skal spise hele ugen, og på den måde får du mulighed for at købe stort ind en gang om ugen, og du kan derved spare ved at købe store portioner.

Brug rabatkuponer

Der er masser af penge at spare ved at tage rabatkuponer i brug, så du får mere plads i budgettet. Online-kuponer er blevet mere og mere populære i Danmark, og du kan nemt bruge sider som Cupoconcept.dk, til at finde rabatkuponer til rejser, tøj, sko og meget mere. Derved kan du få en del mere plads i budgettet ved at spare 20, 30 eller 40 % på månedens store køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *