Når fanden tager ved dig og du farer gennem huset som en hvirvelvind for at gøre rent, så kan der hurtigt blive brugt noget strøm. Anlægget kører, vaskemaskinen vasker, tørretumbleren tumbler og din støvsuger hamrer derud af. Læs med her og få tips til en mere miljøvenlig rengøringsdag.

En energi- og miljøvenlig støvsuger

Når alle maskinerne kører i hjemmet, så kan støvsugeren ofte være en af de værste syndere, både når det kommer til larm, besvær og elforbrug. Vi kender alle til den irriterende følelse, når den tunge og uhandy støvsuger skal bevæges rundt i hjemmet og når ledningen bliver for kort eller når støvsugerslangen snor dog og teer sig tosset.

Med en ledningsfri støvsuger kan du spare dig selv for meget af dette besvær. Den er lettere at bevæge rundt, og du bliver ikke begrænset af dumme ledninger eller tunge maskiner. En ledningsfri støvsuger er ofte også poseløs, hvilket betyder at du ikke skal løbe rundt på en stor beholder og motor OG at du sparer miljøet for indkøb af støvsugerposer. Maskinen kan lades og ofte også skilles ad og bruges det forskellige formål.

forbruger-test.dk kan du se et udvalg af mange forskellige ledningsfri støvsugere og mange andre effektive husholdningsmaskiner, som er testet og vurderet.

Krasse rengøringsmidler

Godt nok kan følgende råd ikke gøre meget for din strømregning, men det kan gøre meget godt for miljøet. Både det miljø og indendørs klima du har i hjemmet, men også det generelle klima i vores verden.

Du kan nemlig komme langt på den front, hvis du sørger for at købe miljøvenlige rengøringsmidler, som ikke indeholder krasse kemikalier. Ikke nok med at disse kemikalier er skidt for miljøet, det kan også skade dit hjem, luften, møbler mm., hvis det bruges ofte.

Se efter svanemærket rengøringsprodukter, så er du allerede godt på vej. Derefter kan du gå mere drastisk til værks – for der findes nemlig mange gode rengøringssprays, opvaskemidler og sæber på markedet, som er meget mere end bare svanemærket.

Forskelsbehandling i vasketøjskurven

En sidste måde du kan skåne miljøet og din elregning, er ved at bruge 2 minutter ekstra, når du sorterer vasketøj. Der er nemlig med sikkerhed meget af dit tøj, som ville have godt af t blive vasket for sig, og på et bestemt og skånende program. Derudover er det en god idé at vaske viskestykker og klude for sig, og håndklæder for sig – set fra et hygiejnisk perspektiv.

Derudover kan det virkelig betale sig at spare på centrifugeringen, når du sætter din vask i gang. Det er nemlig ofte denne del af vaskeprogrammet, som virkelig trækker energi ud af ledningerne. Og så bør du selvfølgelig vaske på få lave grader som overhoved muligt, det ikke bare skåner dit tøj, det sparer dig også for lidt kroner på elregningen.

Sidst men ikke mindst kan du også sagtens spare skyllemidlet væk, dette er ikke godt for det meste af vores tøj, og bidrager mest til parfumeret duft og kemikalier til omverdenen.

God vaskedag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *