Du kan sikkert nikke genkendende til, at du ofte glemmer tid og sted, når du begiver dig ud under bruseren. Det hænder sikkert også, at du ikke altid lige får slukket lyset på badeværelset, inden du i morgentimernes travlhed, smutter afsted på arbejde. Det er hverken godt for din pengepung eller for miljøet. Derfor er her nogle gode tips til, hvordan du kan få mere kontrol over dit forbrug.

Overvågning

Overvågning kan godt lyde drastisk, men det er en god idé, når man skal skabe overblik over sit forbrug. En god løsning er at anskaffe et energimeter, som ubesværet kan placeres et centralt sted i hjemmet. Dermed kan I alle nemt holde øje med, hvor meget energi der bruges, når far svinger støvsugeren eller datteren spiller computer. Udover at et energimeter viser forbruget, så viser det også, hvor meget energien koster. Heraf kan man så lave en konkurrence ud af, hvem I familien, der er bedst til at spare penge.

Udover et energimeter, er det en god idé at anskaffe sig en hovedafbrydning. Dermed er der blot én knap, man skal trykke på, før man forlader sit hjem. Dermed misser man ikke lyset på badeværelset, lampen på børneværelset eller computeren på kontoret. Man kan selvfølgelig selv forbinde de kontakter, som skal afbrydes, og dermed vælge dem fra som ikke skal (køleskab, fryser og lignende).

Gode råd til at forkorte sine brusebade

Mange danskere finder det afslappende at bruge lang tid under bruseren. Det gavner dog hverken miljøet eller pengepungen. Derfor skal man tænke sig om, når man lader vandet løbe.
Når man I badet har en tendens til glemme tid og sted, er det de færreste, som har et realistisk billede af, hvor meget vand de bruger. En god idé hertil er at tage bad på tid, og gøre det til en sjov konkurrence for hele familien. Man kan gøre brug af timeglas som stopur for, hvor lang tid man må bruge i badet. Når sandet er løbet ud, er ens tid opbrugt. Der findes også brusebadstimere, som forestiller for eksempel en badeand. De kan hænges op inde i bruseren, og så bipper den når den valgte badetid er opbrugt. Udover at vise badetid, anviser den også hvor mange liter vand som er løbet igennem, og hvad dette har kostet. Dermed kan man nemt sammenligne, hvem I familien som er bedst til at spare.

Uventet regning

El- og vandregninger kommer ofte bag på de fleste, da det er svært at forholde sig realistisk til sit brug. Når sådan en regning dumper ind ad brevsprækken, står de fleste i pengemangel, da det ikke er noget, som man sparer op til. Et alternativ til at sidde unødvendigt stramt i det de efterfølgende måneder, er at låne penge. Du kan læse mere om lånemuligheder ved at klikke her.

Du kan fremover følge de gode råd, for at skabe et godt overblik i forhold til forbrug. Dermed undgår du ubehagelige regninger af uoverskuelig karakter, og får i stedet lidt mere økonomisk frihed.
Saml familien og gør det til en konkurrence at spare på forbruget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *