I løbet af de seneste mange årtier er diverse produkter blevet langt billigere at producere. Det betyder selvfølgelig også at det er blevet billigere for dig som forbruger at købe disse varer. Til gengæld, så er kvaliteten på varerne også faldet, og derfor frites man som forbruger til at udskifte sine ødelagte ting oftere.

Men dette er faktisk ikke en vældig god idé, fordi det skader både miljøet og naturen. At man lever i en køb-og-smid-ud kultur er selvfølgelig ikke din skyld, men du kan forsøge at gøre noget for miljøet. Derfor kommer der nogle gode råd til hvordan du bedst muligt kan skåne miljøet, når du skal forbruge diverse varer.

Betal mere for kvalitet

Selvom prisen på mange varer er blevet lavere i de seneste årtier, så er det stadig muligt at købe kvalitetsvarer til en højere pris selvfølgelig. Du kan med fordel købe et par kvalitetssko, jakke, køkkenmaskiner, da du er sikker på at de holder i mange år.

Det kan selvfølgelig være svært at skulle bruge mange penge på en bestemt kvalitetsvare, men du vil faktisk spare penge i de lange løb. Hvis du indenfor få år køber tre produkter af samme slags til halvdelen af prisen på et kvalitetsprodukt, som holder i mange flere år, så vil du faktisk spare penge ved ikke at købe de billige varer. Derfor bør du som regel sigte efter at købe kvalitetsvarer, hvis budgettet er til det.

Få repareret dine ødelagte ting

Når vores ejendele bliver ødelagt, så har vi en tilbøjelighed til at smide det ud og købe noget nyt, hvilket bestemt ikke er godt for miljøet. Derfor kan du kraftigt overveje om dine ødelagte ejendele skal fixes.

Hvis du er en handyman, så kan du måske selv ordne det, når det gælder diverse ting i hjemmet eller køretøjet. Er det derimod elektronik, f.eks. en computer eller mobiltelefon, så kan det ske, at du skal have hjælp til det.

Ejer du en ødelagt smartphone, f.eks. en iPhone, og bor i Københavnsområdet så kan du med fordel besøge Telerepair, og får dem til at lave den, så den bliver så god som ny. Det betyder også, at du heller ikke skal ud at investere i en ny smartphone til flere tusindvis af kroner.

Undgå plastik i dagligdagen

Plastik er en af de emballageformer som skader miljøet allermest. Det gælder især når producenterne benytter sig af plastik som indpakning til deres produkter, men mange forbrugere benytter sig også af plastik når de handler ind.

Mange forbrugere glemmer ofte at tage en pose med sig, når de handler ind. Det betyder i stedet, at de vælger at købe en eller flere plastikposer når de skal pakke deres varer. Dette er bestemt ikke en god ide, da de skader miljøet og naturen, da der er eksempler på at meget plastik ender ude i naturen, som ikke nedbrydeligt.

Du kan derfor med fordel næste gang tage et par poser med hjemme fra. Udover at du gør miljøet en tjeneste, så sparer du faktisk også penge, da du ikke skal købe plastikposer i supermarkedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *