Leder du efter områder, hvor du har mulighed for at gøre en forskel i forhold til miljøet? Så kan det være, at det er på området i forhold til printmedier og forbrugsstoffer, du bør slå til.

Hvis du fx har en virksomhed, hvor I printer meget, er det langt fra ligegyldigt, hvilke blækpatroner og hvilken toner, I bruger i virksomheden. Der er nemlig stor forskel på, hvor miljøvenlig toneren er. Læs mere om miljøtoner her.

Derfor bør du gøre en forskel

Der er mange grunde til, at det kan betale sig at gøre en forskel der, hvor man kan. Måske hører du til gruppen af mennesker, som påstår, at det ikke betyder noget, hvad du gør, når alle andre alligevel bare fortsætter, som de plejer?

Dette er dog ikke en mentalitet, som man kan bruge til at leve sit liv efter. Det er en måde at fralægge sig ansvaret og på sin vis også suge meningen ud af tilværelsen. For hvis du ikke tror på, at du kan ændre noget i verden, og at din eksistens og handlen har nogen effekt i det hele taget, hvad er så meningen med det hele?

Alle mennesker har muligheden at ændre verden en lille smule. Du bliver nødt til at tage valg, som du kan stå inde for. Når det kommer til klimaet, er der i den grad brug for handling. Derfor bør du slå til nu og forsøge at gøre en forskel.

De små ting tæller

Hvis du synes, det virker uoverskueligt at skulle i gang med at ”redde verden”, så bare pust ud! Det er slet ikke så voldsomt, som det lyder. Du bør starte der, hvor du synes, du har energi til at starte. De små ting tæller. Så kan du altid gå i kast med de store ting lidt senere.

Der er mange af de valg, som du træffer i din hverdag, som du nemt kan lave om på. Spis fx mindre kød, hvis du gerne vil skåne miljøet. Vælg plantebaseret mælk i stedet for komælk. Tag cyklen i stedet for bilen. Gør dig generelt tanker om dit forbrug.

Et af de steder, hvor du virkelig har mulighed for at gøre noget, er med din politiske stemme. Hvis du går op i, at der sker en handlen på klimaområdet, så stem på et parti, som mener det samme som dig.

Et sted at tage fat er også, når det kommer til dine printvaner. Her bør du overveje at skifte til miljøtoner.

Genanvendelige blækpatroner

Når du køber mere miljøvenlige blækpatroner og tonere, handler det ofte om, at der er mulighed for at genanvende disse toneres emballage. I stedet for, at man konstant smider de brugte patroner ud og blot køber nogle nye, kan disse patroner genanvendes.

Dette fungerer typisk med en blækopfyldning. I længden kan du her være med til at minimere det enorme ressourcespild, som der ellers ville have været.

Så overvej at skifte til miljøtoner med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *