Kør miljøvenligt med en elbil, du skåner miljøet for udstødningsgasser og andre skadelig stoffer, da en elbil ikke er en forbrændingsmotor, udleder elbiler ingen skadelig CO2. Elbiler er den energieffektive løsning, og du skåner dermed miljøet til forskel for klassiske biler med en benzin- eller dieselmotor der udleder skadeligt CO2.

Fra den 13. september 2012 lavede regeringen en bekendtgørelse om elbiler blev fritaget for afgift til december 2014. Denne afgift fritagelse blev forlænget yderligere til den 31. december 2015. Derefter bestemte regeringen, at elbiler ikke skulle fritages for afgift. Dette tiltag medførte, at det blev væsentlig dyrere, at anskaffe en elbil end før. Dette har også haft en kedelig effekt, og salget af elbiler har været minimale efter regeringen har indført afgift på elbiler. Denne bekendtgørelse har medført, at leasing af bil er blevet mere attraktivt.

Store besparelse på elbiler ved leasing

Der kan være store besparelse ved leasing af en elbil, fremfor at købe den på traditionel-måde. Leasing har de seneste fem år været i en eksplosiv udvikling, hvilke skyldes danskere har været øjnene op for de mange fordele der er ved leasing af bil. Selv om der har været så eksplosiv udvikling, er der stadig mange danskere der er usikker på hvad leasing enlig er, og hvordan en leasingkontrakt skal udformes. Der findes som udgangspunkt to forskellige leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Disse to leasingkontrakter er på nogle punkter vidt forskellige og på andre punkter det samme. Uanset om det er en operationel leasingkontrakt eller finansiel leasingkontrakt, så er det i begge tilfælde leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet og leasingtager får i kraft af underskrivelse af leasingkontrakt brugsretten over køretøjet.

Operationel leasing og finansiel leasing – Hvad er forskellen på disse leasingkontrakter?

Med en operationel leasingkontrakt, slipper du for alle bekymringer der er forbundet med at eje en bil selv. Du skal ikke bekymre dig om, uforudsete udgifter til reparationer, service, bilsyn eller en anden form for uforudsete udgift til bilen. Alle disse udgifter er alle nogle leasingselskabet står for, hvis du vælger en operationel leasingkontrakt. Med operationel leasing skal du blot betale en månedlig leasingydelse, og i nogle tilfælde en ekstraordinærydelse(engangsydelse). Når leasingperioden er slut skal du blot aflevere leasingbilen tilbage til leasingselskabet og derefter kan du frit vælge om du vil havde en ny bil eller ej. Leasingtager slipper dermed for bekymringer om værditab og salg af bil ved operationel leasing.

En finansiel leasingkontrakt minder mest af alt om at eje en bil selv, selvom det er leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet i hele leasingperioden. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager selv stå for alle udgifter der er forbundet med at havde en bil såsom: reparationer, service, bilsyn eller en anden form for uforudsete udgift til bilen. Udover den månedlige leasingydelse og en evt. ekstraordinærydelse(engangsydelse), så skal leasingtager være opmærksom på den indbygget restværdi i leasingkontrakten. Den indbygget restværdi er den værdi, bilen skal videre sælges til når leasingperioden er slut.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *