Miljø er meget i fokus i dagens samfund. Det er vigtigt, at vi tænker over at leve miljøvenligt og ikke mindst bæredygtigt. Et af de steder, hvor mange dog glemmer at tænke bæredygtighed, er omkring deres boligindretning. Men du kan faktisk gøre meget, for at tænke bæredygtighed ind i bin boligindretning – i denne artikel får et par tips til hvordan.

Gå efter kvalitet

Det første tip til, hvordan du sørger for at lave en bæredygtig boligindretning, er ved at gå efter kvalitet, når du kigger på nye møbler. Når du går efter kvalitetsmøbler, får du ofte nogle bedre designede møbler, samtidig med at de ofte kan holde i længere tid.

I forhold til bæredygtighed, er det vigtigt at have fokus på møbler, der kan holde i lang tid, da det gør at der går længere tid, før du skal købe noget nyt. Det er derfor en kæmpe fordel at gå efter kvalitetsmøbler frem for billige møbler.

Du tænker sikkert, at kvalitet lyder helt vildt dyrt, men du kan finde mange kvalitetsmøbler, til gode priser. Du kan fx kigge på Møbelkompagniet.dk, der sælger møbler i høj kvalitet til alle rum i boligen.

Når du køber kvalitet, holder det som sagt længere og det er derfor en investering der gør, at du ikke skal ud og købe ny sofa igen om et par år. Du sparer dermed penge i det lange løb, ved at købe kvalitetsmøbler.

 

Genbrug, når det er muligt

For at skåne miljøet mest muligt, er det vigtigt at vi genbruger, når der er mulighed for det. Det er derfor vigtigt at tænke boligindretning ind i din bolig, hvilket du kan gøre på forskellige måder.

Første måde, er at genbruge dine egne møbler og boliginteriør. Hvis du fx har en gammel kommode, kan du slibe den og male den i nogle nye friske farver og på den måde give den nyt liv.

Du kan også genbruge gammel boligdekoration ved pynte med ny maling eller på andre måder give det gamle helt nyt liv. Det er blevet meget moderne at lave nyt boliginteriør selv, ved at genbruge gamle ting. Du kan derfor finde meget inspiration på nettet, hvis du søger online og kigger på hvordan andre har genbrugt gamle møbler og givet dem nyt liv i deres bolig.

 

Kig efter miljømærker

Det sidste tip til bæredygtig boligindretning er at kigge efter forskellige miljømærker, når du er på indkøb. Der findes forskellige miljø- og fairtraide mærker, der giver dig en forsikring om, at det du køber, er lavet med fokus på miljøet.

Hvis du fx er ude at kigge på nye puder, der skal pynte i din stue, kan du med fordel gå efter økologisk bomuld for at sikre at du køber et produkt med omtanke for miljøet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *