Vi bruger mange timer i løbet af en dag i vores bolig, og det er derfor et af de steder, hvor det er en god idé, hvis du tænker over, hvordan du kan skåne miljøet bedst muligt. Du kan gøre meget i din bolig, for at skåne miljøet, vi har samlet et par idéer her.

Sluk lyset og skift til LED

Det første råd til at skåne miljøet i din bolig, handler om lyset i din bolig. Hver gang vi tænder en lampe burger vi noget strøm, og hvis vi kan minimere hvor meget vi bruger lyspærer i boligen, kan allerede det være med til at skåne miljøet.

Vi skal selvfølgelig bruge lys i vores bolig noget af tiden, specielt her i vinterperioden. Men det er en god idé, hvis du husker at slukke lyset, hver gang du går ud af et rum. På den måde kan du allerede skåne miljøet lidt der.

Du kan samtidig overveje, om alle dine pærer er skiftet til LED pærer. LED pærer bruger mindre strøm end de klassiske halogenpærer, og det kan derfor også være med til at du passer godt på miljøet i din bolig.

Tag korte bade

Det næste råd, til hvordan du passer på miljøet i din bolig, er at tage kortere bade. Det er dårligt for miljøet, når vi bruger meget varmt vand, og du kan derfor være med til at hjælpe miljøet, hvis du prøver at skrue ned for, hvor meget varmt vand du bruger.

At tage kortere bade, er noget der umiddelbart lyder nemt at ændre, men det er det ikke altid. Når vi først står under den varme bruser, kan det godt være svært at komme ud igen, og det er samtidig svært at have en god tidsfornemmelse i badet. Men hvis du gerne vil prøve at tage kortere, kan du prøve at sætte et vækkeur, fx til 3 minutter, når du er i bad, Når du sætter et ur til at ringe efter et bestemt antal minutter, bliver det nemmere at overholde de korte bade.

Undgå en stor varmeregning

Det sidste du skal gøre, for at passe på miljøet i din bolig, er at undgå en alt for stor varmeregning. Hvis du får en stor varmeregning, har du brugt meget varme, og det er ikke godt for miljøet, hvis vi bruger mere varme end nødvendigt til at varme vores bolig op.

For at undgå en stor varmeregning, kan du først og fremmest tjekke op på om dine vinduer og døre er helt tætte. Hvis dine vinduer er utætte, vil noget af den varme luft komme ud af boligen, og det kan derfor være med til, at du burger en masse energi på varme, der bare fiser ud i den kolde luft.

Det er samtidig vigtigt, at du husker at slukke for varmen, når du lufter ud i boligen. Det er vigtigt at lufte ud, for at have et godt indeklima, men når du gør det, er det samtidig vigtigt at slukke for varmen.

Hvis du bor i et hus til leje, betaler du sandsynligvis et bestemt beløb på forhånd for varmen i boligen, men hvis du prøver at spare på varmen, kan det være du får lidt penge tilbage af din udlejer. Du kan læse mere om huse til leje, ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *