Hvis du står og har fødselsdag og gerne vil holde en rigtig hyggelig fest for alle dem, du kender, er det en rigtig god idé at kigge lidt på, hvordan du kan gøre det på den mest bæredygtige måde. Der er ikke nogen tvivl om, at der oftest købes ind i overflod, når der skal holdes fest, men den del behøver du ikke at tage del i, når du skal holde din egen fest.

 

Det er altid en god idé at tænke over, hvordan alting kan gøres mest bæredygtigt, og i denne artikel vil vi gerne hjælpe dig til at komme til at holde en fantastisk fest, hvor der intet mangler, men hvor du stadig har bæredygtighed i fokus.

Sørg for at holde pynten minimal og bæredygtig

 

Pynt er altid en stor del af enhver fed fest. Når der er pyntet op til fest, kommer alle gæsterne hurtigere i festhumør, og det gør festen ekstra hyggelig, når der er flot pyntet op. Det er også vigtigt, at du bliver fejret på den bedste måde, og at der er noget pynt at fejre dig med.

 

Men det er faktisk muligt at få noget bæredygtigt pynt, der stadig er enormt festligt. I stedet for at anvende en masse plastik, er flere firmaer begyndt at fremstille pynt til fest i træ og andet bæredygtigt materiale. Læs mere her, hvis du gerne vil se den flotte pynt til festen, der ikke er skadelig for miljøet.

 

Sørg for at stå for mad selv

 

Hvis du gerne vil have, at din fest skal være så bæredygtig som muligt, er det en god idé at vælge en bæredygtig menu og så selv at stå for selve madlavningen. Det er et stort arbejde, men det betaler sig også, fordi den hjemmelavede mad er så enormt lækker, men også fordi du helt selv kan bestemme, hvad der skal i af ingredienser i de retter, du serverer til din fest.

Samtidig kan du også selv styre, hvor meget madspil der sker, når du laver mad til en masse mennesker. Det gør det nemmere for dig at kunne sige med god samvittighed, at det er en meget bæredygtig fest, du holder.

 

Det er også en god idé at sørge for at købe drikkevarer fra gode og bæredygtige producenter, så du kan være sikker på, at I drikker noget vin eller øl, hvor der ikke er tænkt miljø og planeten ind i selve produktionen.

 

Det sidste, vi vil råde dig til, er at frabede dig at få nogle gaver. Gaver er kun med til at tilføje til det overforbrug, der sker overalt i verden, og det er bedre at opfordre dine gæster til at donere til et godt formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *