Der er i dag et øget fokus på at vi skal leve miljøvenligt i hverdagen. Men det er ikke kun i hjemmet, at det er vigtigt at vi tænker over at leve miljøvenligt. Det er lige så vigtigt at du tænker over, hvordan du kan gøre din virksomhed miljøvenlig og især i forhold til al den elektronik vi bruger i dag. Vi har derfor samlet et par tips, til hvordan du gør elektronikken i din virksomhed miljøvenlig.  

Genbrug gammel elektronik

Første tip til at skabe en miljøvenlig virksomhed er at genbruge, der hvor det er muligt, herunder når du skal have ny elektronik. Hvis en computer er blevet langsom, er det ikke altid nødvendigt at købe en ny, da du kan få den fixet så den bliver hurtig igen.

Hvis der er en lille ting på computeren der er gået i stykker, kan du overveje at få udskiftet den del i computerne i stedet for at skifte hele computeren ud.

Der er også gode muligheder for at købe brugt elektronik, som er blevet repareret og derfor kan være lige så god som en ny computer.

Hvis det er sket med noget elektronik, og der ikke er mulighed for at reparere det, er det vigtigt at sende det til genbrug, så elektronikdelene bliver genbrugt korrekt, og dermed er en mindre belastning for miljøet.

 

Burg printeren mindst muligt

Næste tip til hvordan din virksomhed bliver miljøvenlig, er ved at printe mindst muligt. Det er en belastning for miljøet, når vi bruger meget papir og derfor gælder det om at printe så lidt som muligt.

Kig i stedet på papirer på computeren, eller smid dem op på en stor skræm og gennemgå dem der i stedet for at printe ud hver gang I har et møde, eller i andre situationer, hvor i bruger udskrevet papir.

Der vil dog altid være et par dokumenter i en virksomhed, som skal skrives ud. Her er det vigtigt at udskrive på begge sider, så du udnytter papiret på den bedste måde. Hvis farver ikke spiller en afgørende rolle på dine dokumenter, er det også bedst for miljøet at vælge sort/hvis udprint. Og så er det selvfølgelig også en fordel at få efter bæredygtigt papir til de dokumenter, som skal udskrives.

 

Lav en miljøvenlig hjemmeside

Som virksomhed har I garanteret en hjemmeside, da det er uundværligt i dag, hvis du gerne vil være synlig i den digitale verden. Når du skal vælge hosting til din hjemmeside, kan du med fordel gå efter webhoteller der har fokus på miljø, så din hjemmeside også er miljøvenlig.

Hvis du er i tvivl om hvilket webhotel du skal vælge kan du sammenligne forskellige webhoteller hos Hostingguiden.

Når du har valgt et miljøvenligt webhotel, minimereret udskrift og ikke mindst sørger for at genbruge elektronikken, er elektronikken i din virksomhed gjort miljøvenligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *