Vi lever i en tid der er plaget af overforbrug. Hver dag bliver uhåndgribelige mængder mad smidt ud, mens der andre steder er mangel på fødevarer, og ligeledes bliver det private forbrug af tøj og andre luksusvarer ofte taget for givet.

Og hvem er det så, der står med ansvaret? Det er selvfølgelig den enkelte forbruger – nemlig dig og mig. Med respekt for miljøet og en smule overvejelse omkring dit eget forbrug, kan du få en bæredygtig hverdag og dermed være forgænger mod en grønnere fremtid. Derfor får du her 3 måder, hvorpå du kan gøre dit forbrug mere bæredygtigt.

Det daglige aftensmåltid

Det kan ofte være svært at bedømme, hvor meget mad man skal lave hver dag. Og såfremt økonomien ikke fejler det store, kan det moderne menneske ofte have en tendens til hellere at lave for meget end for lidt. For der er jo ikke noget værre, end at gå i gang med at lave mad for anden gang.

I og for sig er der heller ikke noget galt med dette, så længe man sørger for at få spist den mad, man nu end laver i stedet for at smide det ud. Eksempelvis kan du benytte resterne til at lave morgendagens madpakke – og så er den jo også klaret nemt. Alternativt kan du vælge at fryse maden ned og spise det et par dage efter.

Giv dit tøj et nyt liv

Selvom du har en ambition om at leve bæredygtigt, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal give afkald på nyt tøj, hvis det er noget du godt kan lide. Du skulle jo nødigt ende med at droppe dit bæredygtige projekt på grund af dette. Det eneste der er vigtigt er bare, at du ikke bare smider et par velfungerende jeans ud, fordi du ikke har plads i skabet.

I stedet kan du samle alt det tøj, som du alligevel ikke får brugt og give det til velgørende organisationer som Røde Kors. Således kan tøjet for nyt liv – og desuden være med til at støtte et godt formål.

Gør mere velovervejede køb

Det hænder fra tid til anden, at man kommer til at gøre et impulsivt køb, som enten ikke var nødvendigt, eller i sidste ende viser sig ikke at være det rigtige. Og sker dette, ender vi med overforbrug.

Dette sker eksempelvis for mange, når man skal ud og investere i en ny seng. Det kan ofte være svært vurdere om man skal vælge en 120×200 seng, sådan en kan du se her, eller en reel dobbeltseng på 180×200. I dette eksempel gælder det derfor om at få målt op og afstemt sine behov, så man køber den perfekte seng første gang.

Der er naturligvis mange andre måder, hvorpå du kan gøre din hverdag bæredygtig og grøn. Det vigtigste er blot, at du gør noget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *