Miljøet og klimaet fylder mere og mere i vores hverdag og både medier, politikere og virksomheder går mere og mere op i, at Danmark skal arbejde hårdt for at opnå CO2-neutralitet inden vi når 2050. Men, hvad kan vi gøre, som privatpersoner, for at opnå disse mål?

Der er selvfølgelig flere ting vi kan gøre, men et sted, hvor man kan gøre miljø og klima en stor tjeneste, er ved at tænke grønnere løsninger ind, næste gang du skal flytte.

Derfor får du her de bedste tips, til at gøre din næste flytning mere miljørigtig.

Ryd godt og grundigt op i dine ejendele inden du flytter

Din første prioritet, når du skal flytte, skal være at muge ud i dine ejendele så du kun tager de ting med videre, som du virkelig godt kan lide eller har meget brug for, indenfor den nærmeste fremtid.

Det giver mere eller mindre sig selv at, des færre ting du tager med dig videre, des mindre en flyttebil skal du bruge og færre ture skal du kører, hvilket betyder en lavere udledning af CO2 i atmosfæren.

Det gode ved dette tip er også, at des mindre et flyttelæs du skal flytte, jo billigere bliver det også at flytte. Så der er mange fordele for dig at overveje, hvis du vælger at tænke grønt ved din næste flytning.

Det er dog vigtigt at du ikke bare smider alle de ting du ikke skal have med videre ud. Sørg i stedet for at alt bliver genanvendt.

Sælg eller donér dine kasserede ejendele

Nu hvor du ved, hvorfor det er en god idé kun at pakke dine mest nødvendige ejendele ned, når du skal flytte, kan vi se på, hvad du kan gøre med de ejendele du ikke skal have med dig videre i livet, så du undgår at disse ting bliver en belastning for miljøet.

Hvis du har ting, som egentlig er i god stand, men som du ikke har tænkt dig at bruge, kan det være en god løsning at sælge disse ting. Det kan være du vil holde et loppemarked eller bare sætte dem til salg på internettet.

Hvis du ikke har brug for pengene, kan en anden løsning være at donerer dine gamle ejendele til velgørenhed. Der er mange velgørende organisationer, som vil blive rigtig glade for blandt andet møbler, elektronik, tøj, bøger, legetøj og mange andre ting. Så inden dine ting bare ryger til storskrald for ikke at blive genanvendt, kan du virkelig gøre miljøet og dine medmennesker en stor tjeneste, ved at undersøge om du kan donere det til velgørenhed.

Pak din bolig sammen i ting du allerede har i dit hjem

En rigtig god måde at organisere en miljøvenlig flytning – og som også kan sparer dig for en masse penge – er ved at pakke dine ejendele i kasser du allerede har. I stedet for at gå ud og investere i spritnye flyttekasser, som du alligevel kun bruger en meget sjælden gang i mellem, kan du spare dig selv og miljøet for meget, hvis du bruger ting du allerede ligge inde med, såsom papirkurve, poser til dit tøj eller kufferter.

Alle disse ting, kan hjælpe dig meget, når det kommer til flytning, men du skal faktisk tænke alle disse skridt ind, hver gang du skal tømme et hjem. F.eks. hvis det drejer sig om dødsbobehandling, kan du spare miljøet for endnu mere end ved normal flytning, ved at tage disse tips med i din planlægning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *