Brænder du for at støtte et godt formål, men bare ikke ved hvad din støtte skal gå til endnu? Bare rolig, hjælpen er på vej.

Mange danskere ønsker at støtte en velgørenhed, men det kan være svært at finde lige præcis den organisation, som man gerne vil støtte. I dag findes der enormt mange organisationer, som har brug for din hjælp. Inden du vælger en organisation, er det vigtigt at finde frem til, hvad du interesserer dig for, og hvor du vil gøre en forskel. Vi har lavet en oversigt over de typiske interessefelter, som folk vælger at støtte.

Humanitære organisationer

Interesserer du dig for, hvordan andre mennesker kan få et bedre liv, er det de humanitære organisationer, som du skal vælge at støtte. Her er det ofte emner som at forbedre livsvilkårene for f.eks. de fattige familier i Afrika, hjælpe de kriseramte steder hvor f.eks. krigen har taget over eller andre lignende situationer. Organisationerne her er ofte udlands, men der findes også flere indlands organisationer som f.eks. Ønskefonden, der sørger for, at de syge børn kan få sine ønsker opfyldt.
Har du lyst til at hjælpe børn med dårlige levevilkår, kan du støtte SOS børnebyerne, der hjælper forældreløse børn med at få en tryg barndom. Derudover arbejder UNICEF på, at de fattigste børn i verden får adgang til uddannelse, så de kan få et bedre liv. Du kan også hjælpe mennesker i nød gennem Røde Kors og Læger uden Grænser.

Natur og miljøorganisationer

Verden over sker der store forandringer inden for dyrelivet og klimaet, og her kan du også gøre en forskel.
Ønsker du at gøre en forskel for dyrenes levevilkår, er der flere organisationer, som du kan støtte. Dyrenes beskyttelse kæmper for de dyr, der er under nød i Danmark, og ønsker du at redde endnu flere dyr på verdensplan, er organisation World animal protection et godt bud.
En af de helt store organisationer inden for miljøet er Greenpeace, der hver dag kæmper for en grønnere verden samt at bevare den natur, som er blevet skabt. En dansk miljøorganisation er f.eks. NOAH, som har eksisteret i mange år, og som grundlæggende set har de samme interessefelter som Greenpeace.

Der findes et hav af andre organisationer, der beskæftiger sig med humanitært arbejde, naturen og miljøet, end dem, der er nævnt i denne artikel. Det er en god ide at lave noget research på nettet, så du finder den helt rigtige velgørenhed. Det kan godt tage lidt tid, så sørg endelig for at du ikke har en langsom Mac.

Vi håber, at du med denne guide har lettere ved at finde lige præcis den organisation, som du gerne vil støtte. Uanset hvilken velgørenhed, som du vælger, er du med til at gøre en stor forskel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *