At være ung og studerende i dagens Danmark er en af de bedste tider i livet, hvor man skal finde ud af, hvad det er man gerne vil bruge resten af livet på.  Her skal man træffe store beslutninger uden helt præcist at vide hvad det er man går ind til, er det en lang akademisk uddannelse man skal have eller er man mere praktisk anlagt, hvorfor en erhvervsuddannelse måske snarere er vejen frem.  Ydermere skal man lærer sig selv at kende, hvor man i processen møder nye bekendtskaber, partnere, – en tid hvor hjerter bristes og heles.  Derudover er det for mange tid, hvor man gerne vil prøve og ikke mindst opleve en masse ting, hvorfor der her kommer nogle tips til, hvordan du får mest ud af din studietid.

 

Sæt dig ind i studiehåndbogen og de forskellige fag

En af nøglefaktorer til at blive en god studerende er, at man er bevidst om, hvad de forskellige fag handler om og ikke mindst forstår det essentielle ved hvert fag. På universitetet er der eksempelvis meget selvstudie, hvorfor der ikke er en underviser til rådighed hele tiden, som man kan spørge indtil, hvordan en given case skal løses.  Her er man om nogen overladt til sig selv, hvilket på mange måder kan være en god ting, men også en ulempe, hvis man ikke er specielt disciplineret. I den forbindelse kan det være en god idé, at finde ud af, hvad der er det mest essentielle i hvert fag, med henblik på at fange det der er mest fundamentalt i hvert pensum. Ofte bliver man præsenteret for bøger, hvor det rent faktisk kun er et par kapitler man skal forstå og som er kernen i forhold til, at få en god karakter.

I samme stil er der ofte ved skriftlige opgaver lavet en række fokuspunkter, som opgaven skal indeholde, hvor det kan være en god ide, at være helt dus med disse, inden opgaven skal skrives. Der er intet værre end at skrevet side op og side ned, for bagefter at finde ud af, at der mangles nogle helt essentielt, eller at opgaven maksimum eller minimum må være x antal sider.  Dette er en god fremgangsmåde uafhængigt af, om man har økonomi eller kommunikationsuddannelse.

 

Få et studiejob

 

Hvis man tager en lang videregående uddannelse, hvor der ikke er meget praktik, så kan det være en god idé at få en praktisk erfaring gennem et studiejob. Det vil alt andet lige stille en bedre, når man engang skal ud i erhvervslivet og er en god måde at bygge bro mellem den teori man får på studiet og den virkelige verden.

Meld dig en ind i en interesseorganisation – netværk er vigtigt

 

Hvis ikke et relevant studiejob er vejen frem, så kan det være en god idé, at arbejde i en interesseorganisation, hvor man kan få værdifuld erfaring og ikke mindst et godt netværk. Det kan blandt være i forskellige foreninger, såsom den miljøorienterede af slagsen. Der er flere og flere virksomheder, som har større fokus på miljøet, hvilket også er en nødvendighed, hvis vi skal mindske co2 udslippet.  Det viser i den grad karakter og holdning, hvis man bidrager positivt til vores miljø.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *