At cykle er sundt og noget som vi danskere er meget glade for generelt. Men desværre er der noget andet, der også er fornuftigt, som vi desværre ikke er helt lige så gode til som at hoppe cyklen. Vi passer nemlig ikke særligt godt på os selv når vi skal ud at cykle.

Uanset om man skal ud på landevejen for at cykle hurtigt, en tur i skoven for at prøver kræfter med mountainbikes eller om man blot cykler til arbejde i byen, så er det vigtigt, at man sørger for at benytte cykelhjelm. Cykelhjelmen er det absolut vigtigste redskab til at beskytte os mod skader, når det kommer til cykling.

Pyt med skrabede knæ og håndflader, men hvis man slår hovedet ned i asfalten, så kan man pådrage sig varige mén, der vil plage en resten af livet. Så husk hjelmen.

Men hvilken type cykelhjelm skal man vælge? Det ser vi lidt nærmere på herunder.

 

Den almindelige cykelhjelm

En almindelig cykelhjelm giver glimrende beskyttelse og kan få i mange forskellige designs, så man kan få det lige som man vil have det. Den beskytter hovedet mod slag, hvis man vælger på cyklen, og der er noget der hvert år redder mange liv.

Vi har nok alle frygteligt minder fra vores barndom, hvor man blev påtvunget gyselige cykelhjelme, der på alle måder fik en til at se komisk ud, og for at gøre det endnu værre, så var de ret tunge. Men i dag kan man få cykelhjelme der er ret diskrete og som heller ikke vejer ret meget.

Man kan naturligvis ikke komme uden om, at en almindelig cykelhjelm aldrig bliver smart at se på, men det er er en testet og effektiv metode at beskytte hovedet på, og så er den også billig.

Fremtidens cykelhjel10

Den gamle cykelhjelm kan leve på lånt tid, for fremtidens cykelhjelm er på markedet. Begrebet hjelm er måske også misvisende for den smarte Høvding cykelhjelm er ikke så meget en hjelm, som den er en airbag til dit hoved.

Den blev lanceret i 2015 af to svenske studerende, der ville skabe fremtidens cykelbeskyttelse. I stedet for at bære rundt på en grim cykelhjelm, så fungerer Høvding ved at man bærer en slags halskrave, der kan fornemme hvornår man er ved at styrte. Hvis man styrker så omsluttet ens hoved af en oppustelig hjelm, der beskytter mod skader. Det lyder måske som den rene magi, men utallige tests og justeringer gør, at Høvding cykelhjelmen virker og yder optimal beskyttelse.

Så hvis du vil prøve fremtidens cykelhjlem, så giv Høvding 2.0 Airbag en chance, for det kan meget vel være det, der afgør om du slipper med skrabede knæ eller et åbent kraniebrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *