Juleaften er en traditionel aften, hvor familier samles for at fejre Jesus Kristus fødselsdag. Man spiser god mad, danser rundt om det pyntede juletræ og til sidst åbner man gaver fra hinanden. Men føler du nogle af dine gaver er en smule overflødige? Så vil vi i denne artikel præsentere 2 måder, hvorpå din julegave kan være med til at støtte en god sag.

Da man var lille var gaveåbningen det man så frem til flere måneder før begivenheden. Men i takt med at man er blevet ældre, er det ikke alle gaver, som er ligeså nødvendige, som da man var lille. Derfor kan det være en god ide ønske sig et par velgørenhedsgaver, så julegaverne ikke føles helt overflødige.

Giv en ged til en fattig familie

 Hvis du ønsker at gøre en forskel på din julegaveønskeliste, kan du med fordel give en ged til en fattig familie. Det lyder lidt besynderligt første gang, man hører det. Men den er god nok.

En ged er til stor gavn for en fattig familie, der er bosat på landet, hvor den primære kilde til mad, drikke og varme er fra dyr.
En ged kan forsyne familien med mælk, kød, skind, gødning og gedekid som kan sælges på det lokale marked. En ged kan derfor give en familie alt, hvad de skal bruge for at kunne overleve. Det er derfor en meget meningsfuld gave at modtage juleaften, hvor man selv propper sig med god mad og lækre brunkager.
Der er mange steder online, hvor du har mulighed for at give en ged til en fattig familie. Flere nødhjælpshjemmesider sælger med købet af en ged også et kursus i gedehold, medicin og vaccinationer til geden og et besøg af en landbrugsekspert.

Køb et medlemskab og støt de udsatte dyr

Hvis du er en sand dyreelsker, kan du også vælge at støtte verdens dyr, som lever under kummerlige forhold. Du kan for eksempel ønske dig et medlemskab i Dyrenes Beskyttelse til 200 kr. På den måde vil de 200 kr. kunne gøre livet bedre for rigtig mange dyr.
Men du behøver ikke at støtte direkte for stadig at have del i et velgørenhedsprojekt. Mange smykkefirmaer har i julen tit en kampagne kørende, hvor de eksempelvis donerer 100 kr. til dyrenes beskyttelse eller Røde Kors for hver smykke, der bliver købt. Så vil du indirekte hjælpe en god sag på vej, hvis du ønsker dig disse smykker.

Du kan naturligvis også være med til at støtte velgørenheds organisationer verden over, selvom det ikke er jul. Hvis du er en smule i penge nød, men alligevel ønsker at gøre en forskel i verden, kan du med fordel tjekke barnetsunivers.dk ud, for at se, hvor du kan støtte uden penge.

Forhåbentlig kunne disse ideer give dig noget inspiration til at julegaver ikke kun behøver at være om materialistiske ting, men også lidt dybere, mere meningsfulde ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *