I dag kan det være en kæmpe udfordring at finde rundt i, hvilke varer i supermarkedet, som er miljøbevidste eller økologiske. Men når vi bevæger os væk fra kølemontrer og grøntsagshylder, så kan det i tøjbutikkerne være endnu mere kompliceret at spotte de brands, som producerer deres tøj forsvarligt. Læs her om 4 danske brands, som har styr på miljøet.

Uld og skjorter i naturfarver

Er du til klassiske striktrøjer, lækre skjorter i simple farver og i super god kvalitet, så skal du se nærmere på danske Aiayu, som er et københavnsk etablerebet brand fra 2005.

Dette brand giver dig cardigans, strikbluser og pullovers i den lækreste lamauld. Aiayus produkter er bæredygtige og strikket eller vævet i meget høj kvalitet.

Det bæredygtige udvalg, som dette brand tilbyder, er kvalitetstøj der kan berige din garderobe i mange år. Tøjet er stilrent, men med et touch af Boheme, og kan matches med det meste tøj. Derfor er Aiayu et go-to brand, når de kommer til de helt sikre items i garderoben, som kan bruges igen og igen, og til mange forskellige lejligheder.

Brandet er særligt kendt for deres små clutches, som er strikket i flotte og rå mønstre, men med blide og alsidige farver, som matcher det meste. Materialet er 100 % cashlama, og den gyldne lynlås i åbningen giver tasken den sidste finish, som gør netop denne clutch så eftertragtet inden for miljøvenlig og bæredygtig mode.

Orientalske mønstre

Vi har denne sommer set ekstra mange dyreprints og orientalske mønstre i det danske bybillede. En af frontløberen indenfor denne trend, er danske Jeanne Sissel Thomsen og Christina Edelbo Petersen. Tilsammen udgør de brandet Sissel Edelbo, som er særligt kendt for kimonoer og kjoler, i de flotteste orientalske mønstre, tekstiler og prints.

Brandet har eksisteret siden 2004 og tager udgangspunkt i Indiens traditionelle mode. Hver eneste kimono, sari eller kjole er genanvendt af ægte indiske klæder. Og på den måder arbejder Sissel Edelbo efter princippet om zero-waste.

Taget produkternes oprindelse i betragtning, og det unikke præg, som hver stykke tøj får under sin produktion, så opererer brandet med meget fordelagtige priser. Er du lun på idéen om et orientalsk touch til din garderobe, så besøg Haus Frau, hvor du kan finde produkter fra alle miljøvenlige brands i denne artikel.

Strik til de små

Går du også ind for, at de små i familien skal påklædes i bæredygtige tekstiler, så er der selvfølgelig også råd for dette.

I mere end 10 år har Danmark haft et brand, som med rene og rå tekstiler og garner, producerer noget af det dejligste strik. FUB laver nu både strikvarer til kvinder og børn, og du kan derfor med god samvittighed matche din guldklump i lækkert strik eller flotte kjoler.

FUB skaber mode med økologisk strik og bomuld, og sikrer med deres tøj også items til dit barns garderobe, som holder længe. Stilen er strik, kjoler og andet tøj i flotte klare farver, enkle designs, med mange striber og knapper i fede kontrastfarver.

Dette er blot et udpluk af, hvad modebranchen byder på inden for bæredygtig mode. Der er ingen undskyldning – du kan finde noget for en hver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *