Vores planet lider under den hurtige udvikling, den har undergået. En udvikling, som har bragt mange gode ting med sig, men også en trussel om en uforbederlighed, hvis der ikke handles. Klimaforandringer har stor effekt på mennesker og dyr, og rammer de svageste hårdest. Det er en nødvendighed at tænke over den indvirkning mennesket har på sit miljø, sin verden. Men man skal stadig tænke på at få tingene til at hænge sammen, også økonomisk.

Har du planer om at bygge et hus eller skal du have skiftet varmen i dit nuværende hus, så kan der være mange gode grunde til at vælge et pillefyr. Det er et varmeanlæg, der i bund og grund varmer på samme måde som gas- eller oliefyr. Forskellen er, at du fyrer med træpiller, som er lavet af enten savsmuld eller træspåner, der er blevet sammenpresset. Det er en god måde at genbruge materialer, som ellers dømmes ubrugelige. Du kan få billig og miljøvenlig varme i ét – det er en god deal.

Find en pillefyr test på nettet, og find frem til den model, der passer din husstand bedst.

Hvordan virker det?

Pillefyret virker ved, at man hælder træpillerne hen i en beholder. Træpillerne bliver trukket ned i et forbrændingskammer, hvor de brænder og skaber varme. Der vil være en indbygget røgsuger, sådan så der ikke kommer røg ud i huset.

Energieffektiv varme

Pillefyret er et godt valg, fordi det leverer grøn energi med lave omkostninger. I forhold til et olie- eller gasfyr, vil du kunne spare op til 60% i sammenligning. Fordelen ligger i, at du som køber kan få et pillefyr til en rimelig pris – se en pillefyr test, for at finde det rette til dit hjem – og komme hurtigt i gang med at spare. Typisk vil fyret have tjent sig selv hjem på to til fire år.

Det kan løbe op i flere tusinde kroner, du kan have af besparelser med pillefyret i forhold til traditionelle varmeanlæg.

Vedligeholdelse gjort nemt  

Der findes grundlæggende to forskellige typer af pillefyr. En pillefyr test vil kunne pege dig i retningen af den, der passer dig bedst.
Den ene er den traditionelle type. Her skal man tømme skuffen for aske ca. hver 14 dag. Dette er i sig selv let at vedligeholde og er overhovedet ikke tidskrævende. Dog skal du selv rense fyret manuelt.
Den anden model er automatisk. Den renser sig selv. Det eneste du skal gøre, er at tømme askeskuffen 2-3 gange årligt. Dette er endnu en god grund til at vælge et pillefyr til dit hjem. Det er nemt at betjene og vedligeholde.

Overvejelser ved køb af pillefyr

Hvor meget vedligeholdelse ønsker du selv at lave? Tag valget mellem de to forskellige typer af pillefyr. Derudover så er den selvrensende version også en del dyrere, så prisforskellen skal du lige overveje.
Hvor godt er dit hus isoleret? Hvis dit hus ikke er ordentligt isoleret, skal du måske overveje at supplere akkumuleringstanken med solpaneler, så du også kan opnå endnu højere besparelser. Og hjælpe miljøet samtidigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *