i teorien er det let at finde frivilligt arbejde. Det kræver simpelthen bare at man kontakter det rette agentur, organisation eller lignende for at blive frivillig. Men realiteten er desværre en anden. Der findes mange organisationer og argentre, det handler blot om dine krav til oplevelsen og deres krav til dig som deltager.

Backpacking og velgørenhed

backpackere er generelt kendt for gerne at ville lave frivilligt arbejde. Det er både givende på ens personlige plan, men også til de samfund, som vi som backpackere lærer så meget af mens vi rejser.

udover det er det en fantastisk måde at lære om andre landes kultur og levevis, at det giver en masse oplevelser, er det også en god måde at forlænge ens rejse på. Når man arbejder frivilligt, lærer man om kulturen, om de kulturelle og sociale problemer og hvordan de lokale takler disse problemer. Der er mange eksempler på dette.

Eksempelvis kan man lære om de miljømæssige problematikker ved at hjælpe pandaer og elefanter i Thailand. Eller man kan lære om klinikker og lægehjælp på et hospital i Indien. Man kan derudover lære om udenlandske uddannelsesinstitutioner ved at blive en udenlandsk sproglærer, eller hjælpe til i et katastrofeområde, hvor alt hjælp er værdsat.

 

Bedste forberedelse som backpacker

Først og fremmest er det vigtigt, at man har en masse penge på kontoen, som du har til rådighed under din rejse. Du bruger altid flere penge end du tror på din rejse, da man rejser let og har en masse udgifter ved dette. Det kan godt betale sig at have lidt ekstra lommepenge, så man kan indfrie sine drømme eller få oplevelser, som du impulsivt kaster sig ud i undervejs.

At pakke til sådan en tur er det sværeste, da man tit kommer til at pakke for meget i tasken. Man kommer med garanti til at tage ting med, som du på ingen måde får brug for undervejs, og som du bare bliver irriteret over at slæbe på. gør dig selv den tjeneste at lægge alle din ting ud på gulvet og sortér cirka halvdelen fra. Alt efter din turs længe og destination, er det irrelevant at tage fem varme trøjer med.  Din ryg vil takke dig og hvis du alligevel kommer til at mangle noget, kan det købes billigt på din tur.

Nogle af de vigtigste ting til rejsen er tøj og sko, der passer til miljø og vejret. Naturligvis Outdoor er en hjemmeside, som sælger tøj med formål at gøre udendørsoplevelsen bedre. Man kan få fingeren i en lang række forskellige, praktiske rygsække, som kan indeholde hvad du end beslutter dig for at tage med. Vigtigst af alt kan man finde nogle super gode sko til de mange kilometer i alverdens natur. Til dem der skal sove under stjernehimmelen, kan man også finde alt til camping.

 

Hvilken specifik velgørenhed

Man kan få en lang række fede og flotte oplevelser i udlandet, samtidig med, at man støtter en god sag og gør en forskel. Over alt i verden kan man finde velgørenhedsorganisationer og områder der har brug for hjælp. Det kan være en ide på forhånd at finde ud af hvilke krav og ønsker du har til din oplevelse.

Hvis du ønsker at finde et frivilligt arbejde i forbindelse med en tur du allerede skal på, kan det være nemmere at filtrer på destinationer. Måske du ønsker at planlægge din rejse bygge på forskellige organisationer. Vil du helst arbejde med mennesker, dyr eller miljø? Opfylder du kravene der er til deltagere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *