Klima og miljø er det, der er på dagsordenen hos de fleste i disse dage. Et vigtigt og relevant emne at tage op til overvejelse. Miljøet er nemlig noget, vi alle kan blive påvirket af og derudover noget vi alle har et ansvar for. Jorden kan ikke redde sig selv og uden nogen former for ændringer, tyder det på, at det ikke går den rigtige vej. Vi kan alle være med til at gøre en forskel. En lille forskel er nemlig bedre end ingen forskel.

Miljø er det nye sort

Det er ingen hemmelighed at miljø og klimaforandringer er det, der er et af de mest vigtige emner for de fleste. Det er på dagsordenen som et af hovedemnerne i politik verden over. Forskellige tiltag bliver indsluset og det er helt klart med til at gøre en forskel. Nogle af det der er med til at gøre denne forskel, er for eksempel affaldssortering i husstandene, grønnere busser og metroer og erstatning af plastikposer til papposer i supermarkederne. Disse er små ændringer, der er med til at gøre større forskelle, når vi alle begynder at følge dem. Det er ikke kun på det større samfundsmæssige plan, man kan være med til at gøre en forskel. Man kan også være med til at hjælpe miljøet, ved at gentænke de forbrugsvaner som man måske ikke plejer at vurdere om er miljørigtige. Et godt eksempel her er køb af ure.

Plant 5 træer, ved køb af 1 ur

Ure er en af de mest normale genstande brugt til at tilføje noget ekstra til dagens outfit. De fleste, både mænd og kvinder, har typisk et ur som en fast del af deres garderobe. Det kan være af mange årsager, som for eksempel at man synes det er pænt, man har fået et arvestykke og det minder om en bestemt nær eller fordi man bare godt kan lide at have klokken lige ved hånden hele tiden. Hvad end grunden er, så kan man nu bidrage til miljøet ved at købe et miljøvenligt ur. Det danske mærke Nordskov producerer nemlig miljøvenlige ure. Urene er fremstillet af træ og derfor aflaster de miljøet. Træ er nemlig en af verdens mest miljøvenlige råstoffer, da det er en fornyelig ressource og produceres af solenergi og jordens kulstoffer. Bæredygtighed er en grundsten i Nordskovs filosofi, så derfor planter de 5 træer for hvert køb af et af deres ure. Selvfølgelig koster kvalitet også lidt, så hvis man ikke er helt klar til at gå fuldt bæredygtigt, men stadig gerne vil have noget lækkert om håndleddet, er urene fra Daniel Wellington også et rigtig godt bud.

En lille forskel er bedre end ingen

Det er måske ikke alle der har overskuddet, motivationen eller viden nok til at gøre en kæmpe forskel. Man kan ikke redde verden alene og derfor er det vigtigt at gøre en lille forskel, der hvor man kan. Såsom at skifte plastikposen ud med pap og eventuelt at købe et miljøvenligt ur. Det handler simpelthen om at gentænke sine vaner, værende det forbrug, CO2 udslip, affaldssortering og så videre. Derfor er det altid bedre at gøre en lille forskel, end slet ikke at gøre nogen forskel. Hvis vi alle foretager små ændringer, vil det nemlig resultere i store forskelle for miljøet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *