”Man skal elske din næste” er et mantra, som man skal huske at følge. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og overskud til at hjælpe andre. Ved at hjælpe menneskerne omkring dig, så vil dit eget lykkeniveau med garanti stige. Der findes mange måder, hvorpå du kan hjælpe ikke blot mennesker som er omkring dig, men også mennesker rundt omkring i verdenen. I denne artikel finde du nogen af de bedste måder.

Dine nærmeste

Det er ikke blot de hjemløse og fattige underernærede børn, som du skal hjælpe. De nærmeste omkring dig kan have en rigtig dårlig eller stresset periode i deres liv. Så sørg for at huske at minde dem om, at du elsker dem og at du altid har en skulder, de kan græde ud ved. Hvis du er en rigtig god ven, så kan du forkæle dem lidt, og på den måde forsøde deres hverdag. Det kan for eksempel være en kosmetisk behandling hos Inviocare, et blomsterabonnement eller en kaffe og kage på jeres yndlingscafé.

Shop det rigtige

Det lyder måske lidt mærkeligt, men dine shoppevaner kan være med til at hjælpe andre. Det skyldes, at visse virksomheder har en såkaldt CSR-strategi, som går ud på at have en bæredygtig produktion. En virksomhed som i den grad tænker på, hvordan og hvem der producere deres varer er H&M. H&M har for eksempel udarbejdet en strategi ved navn ”Fair Living Wage Strategi”, som går ud på, at fabriksarbejderne får en løn, som dækker deres basisbehov. Desuden går H&M ikke ind for børnearbejde. Så næste gang du er ude at shoppe, så sørg for at tjekke op på om virksomheden går noget aktivt for deres leverandørers vilkår.

Red liv

Det kræver ikke, at man er uddannet brandmand, livredder eller læge, for at kunne redde et liv. Du og jeg kan både redde et liv. Og det kan man gøre ved at blive bloddonor. Der er mange mennesker der hver dag har akut behov få at få en blodtransfusion, og det kræver blot en halv liter af dit blod for at du kan redde dem. Det har aldrig været så let at blive bloddonor, som det er i dag. Den transportable blodbank kører rundt i Danmark, og stopper ved skoler, haller og andre offentlige steder, hvor der er let tilgængelighed. Så du skal blot gå ned til din lokale blodbank, og så klarer de resten. Desuden kan man altid få tapet blod på de danske hospitaler. Det tager ikke mere end en time af din dag, for at få tapet blod. Du kan sågar bestille en tid hjemmefra. Så hiv din mor, en ven eller din kæreste med ned og gør en god gerning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *