… dig selv! Mange gode råd bringer forslag til, hvordan man gør noget godt for andre. Denne artikel vil i stedet sætte fokus på at gøre noget godt for sig selv. Det er vigtigt, at man behandler sig selv godt, og at man ikke lader sine egne behov og lyster negligeres for at tilgodese andre. 

Sig din mening

Mange danskere kan nikke genkendende til at holde på deres egen holdning, for ikke at genere andre. Det er dog ikke sundt at holde inde med, hvad man egentlig mener. Man skal ikke være bange for at sige sin mening og stå ved den. Andre personer vil på den måde også opnå større respekt for en, da man kan danne en selvstændig holdning. Det kan godt føre til diskussioner med dem, som man ikke er enige med – men her er det vigtigt ikke at give sig. Man kan sagtens have forskellige holdninger og fortsat være venner, det behøver ikke føre til, at man bliver uvenner. Men ved at stå op for sig selv og sine egne holdninger, vil man gøre noget godt for sig selv. Man vil ikke længere føle et behov for at begrænse sig selv, men i stedet være mere tilpas i egen krop.

Tag tid til alenetid

Man behøver ikke forklare sine venner, hvorfor man ikke føler for at hænge ud en bestemt aften. Det kan være tiltrængt med en aften, hvor man blot er alene. Ikke fordi man skal ordne nogle ting, men blot for at nyde sit eget selskab. Det kan være en aften, hvor man forkæler sig selv, spiser lækkert og ser en god film i tv’et. Det er sundt at kunne nyde sit eget selskab, hvorfor det er vigtigt at afsætte tid til dette. Desuden kan man have brug for at være alene af og til, hvis man dagen lang er omgivet af andre mennesker. Det kan derfor være ganske afstressende at have tid til sig selv.

Plej dig selv

I en travl hverdag, kan man godt have tendens til at negligere plejen af sig selv. Det er dog en god idé at pleje sig selv og sin krop, da man på denne måde kan opnå en bedre følelse. Man kan eventuelt tage en alene-aften og gøre denne til en ’selvpleje-aften’. Det kan for eksempel gøre sig gældende i forbindelse med et dejligt langt bad, hvilket inkluderer ansigtsmaske og hårmaske. På denne måde gør man noget godt for sig selv, sin krop og sit hår. For at pleje dette i hverdagen også, kan man investere i ansigtscreme, bodylotion og vitaminer, som blandt andet kan føre til langt og sundt hår – læs mere her.

Det er sundt at tage sig godt af sig selv, hvorfor man bør prioritere at gøre noget godt for sig selv. Dette kan være i forbindelse med flere ting, hvoraf vi har nævnt, at det er vigtigt med alenetid, hvor man ideelt kan sætte fokus på selvpleje. Det kan være rart med alenetid, når man ofte er omgivet af andre personer. Når man er omgivet af andre personer, er det vigtigt, at man står op for sig selv og sine egne holdning; da også dette er med til at sørge for, at man har det godt med sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *