Miljøet er en stor mærkesag for mange virksomheder og privatpersoner, men det har ikke altid være sådan. Vi skal ikke meget længere tilbage end 2006, før de første initiativer til at skabe noget CO2-neutralt blev taget. Du kan læse mere i artiklen, om hvilke initiativer der var de første, og hvordan du kan gøre din virksomhed mere miljøvenlig.

Det hele startede i 2006

Et af de største og første CO2-neutrale arrangementer i verden, var VM i 2006, hvor FIFA havde valgt at støtte et projekt i Sydafrika. Projektet i Sydafrika, var et kraftværk der erstattede kul med træflis far et lokalt savværk. Derved blev der sparet et CO2-udslip svarende til den mængde CO2 der blev udledt fra energiforbruget og transporten i forbindelse med VM 2006.

De første virksomheder i verden der blev CO2-neutrale, var Blackwell, et af verdens største forlag, og den hollandske bank Triodos. Den første virksomhed der blev CO2-neutral herhjemme var Merkur Bank, som arbejdede på bæredygtig udvikling ved at tage ansvar for deres virksomheds energiforbrug.

Det er sidenhen blevet en stor mærkesag for mange af de store virksomheder i Danmark men også blandt befolkningen. Nogle af de største virksomheder som har miljøet som mærkesag er Grundfos, Danfoss og Novo, som også er en del af rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

Du får meget mere end godt miljø

Det er selvfølgelig vigtigt at blive CO2-neutral for at hjælpe miljøet på vej den rigtige vej, men det giver faktisk også andre fordele i forhold til din virksomhed. Når miljøet er en vigtig hjertesag for rigtig mange danskere, er der rigtig meget at vinde ved at have fokus på miljøet. En CO2-neutral virksomhed sender et signal om at din virksomhed er ansvarsbevidst, fremsynet og villig til at tage et standpunkt. Der kan gøres kæmpe forskelle i forhold til målgruppen, ved at tage ansvar og sørge for at energiforbruget og råvarer bruges ansvarligt.

Tænk ud af boksen og bliv miljøvenlig

Det er langt nemmest at være CO2-neutral, hvis du driver en online virksomhed som f.eks. Studiekorrektur gør. Virksomheder der er skabt online, har typisk ikke det store CO2-aftryk og det er derfor langt nemmere at sørge for at virksomheden bliver CO2-neutral. Det betyder dog ikke at produktionsvirksomheder skal holde sig fra at gøre indsatsen, da der ofte også kan laves ekstra omsætning på en sådanne omvæltning.

Produktionsvirksomheder kan kigge efter muligheder i spild af materialer ved produktion. Der er flere produktionsvirksomheder der benytter træ i produktionen, som benytter spildtræet i form af spåner osv. til at producerer træpiller. Træpiller hjælper med at spare på miljøet og derved gøre virksomheden mere miljøvenlig. Det er derfor en god idé at tænke ud af boksen, så virksomheden kan blive mere grøn, men også så du har mulighed for at øge omsætnignen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *