Maler, strikker, hækler eller tegner du? Mange danskere er utrolig kreative i fritiden, og det betyder et højt forbrug af maling, pensler, blyanter, garn osv.

Men har du nogensinde tænkt over, at din hobby også kan være bæredygtig? I denne artikel kigger vi på en række muligheder indenfor blandt andet maling, strik og tegning, som kan gøre din hobby mere bæredygtig og grøn.

Tegning

Rigtig mange danskere har som hobby at tegne. Det kan være at tegne ting, portrætter eller noget helt tredje. Når man tegner lader man tankerne flyve og glemmer hurtigt hverdagens stress og jag. Vil du gerne selv i gang med at tegne, så kan du med fordel se her, hvor du finder et dansk tegnekursus for begyndere.

Når du tegner bruger du blyanter, papir og viskelæder, og her er der således rig mulighed for at tænke i bæredygtighed.

Når du vælger papir kan du eksempelvis vælge Cradle-to-Cradle papir, hvilket betyder at papiret er 100 % biologisk nedbrydeligt og garanteret fri for skadelige kemikalier og tungmetaller.

Du kan vælge det samme til dine blyanter eller måske vælge en SPROUT-blyant, hvor der i enden af blyanten er frø, så du kan plante en plante, når du har brugt blyanten op.

Maleri

Når du maler bruger du farver, det siger sig selv. Men der er ingen grund til ikke at tænke på miljøet, når du vælger farver til dit næste maleri.

Du kan eksempelvis gå efter farver fra AURO, som har fokus på Økologi og Bæredygtighed.

Og når du vælger pensler skal du gå efter dem som er lavet af FSC certificeret træ fra europæiske skove.

På siden WeTeach.dk kan du komme i gang med at male med deres online malekursus for begyndere.

Strik

Garn skal være økologisk og bæredygtigt – det er der ingen tvivl om. Når vu vælger garn til dit næste strikkeprojekt, bør du derfor gå efter garn hvor ulden kommer fra dyr, der har de bedste betingelser, og vejen fra uld til garn belaster ikke miljøet unødigt.  Derudover skal du vælge en garntype som ikke er superwash-behandlet og hvor det samtidig er blevet farvet med omtanke for miljøet.

Superwash er en klorbehandling som garnet får for at gøre det lettere at vaske, men behandlingen efterlader desværre også et stor aftryk på miljøet, og derfor anbefaler vi at du for så vidt muligt ikke køber gran der har været igennem en superwash.

Når det kommer til strikkepinde, kan du også her vælge nogle som er lavet af FSC certificeret træ. Alternativt kan du tage i din lokale genbrugsbutik og finde brugte strikkepinde. På den måde belaster du ikke miljøet ved at købe ny-producerede pinde.

Vi håber at denne artikel har givet dig inspiration til, hvordan du kan gøre din egen hobby lidt grønnere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *