Når du vasker tøj, handler det ikke kun om at tøjet skal være rent og dufte godt, det handler i høj grad også om miljøet. Klimaforandring har de seneste år været i høj fokus, og har øget opmærksomheden på miljørigtige løsninger og valg. Vaskemaskiner er nødvendige, og kan ikke undværes til at få vores tøj rent, men de bruger både meget vand, strøm og sæbe(kemi), så det er vigtigt at en vaskemaskine bruges med omtanke. Hvis du følger disse gode råd, så vil du hjælpe med at skåne miljøet, og du vil opleve store besparelse på el, vand og sæbe.

Vask tøj i koldt vand (15-20°C)

T-shirts, bukser, bluser og andet tøj du normalt ville vaske ved 30-40°C, og som ikke er meget beskidt eller bakteriefyldt, kan uden problem vaskes på en temperatur på 15-20°C. En kold vask på 15-20°C påvirker miljøet langt mindre end en vask på højere temperature, fordi vaskemaskinen ikke skal bruge nær så meget energi på at varme vandet op i maskinen. Hvis du vasker tøj med koldt vand, så er det vigtigt at du bruger det rigtige vaskemiddel. Der findes vaskemiddel der er specielt velegnet til kolde vaske, og de er tilsat enzymer og vaskeaktive stoffer, som har til formål at opløse snavs og fedt ved lave temperature helt ned til 15-20°C. Hvis du benytter kold vask, så er det vigtigt, at havde en vask på den højeste temperatur en gang om måneden, så du dræber evt. baktier og ubehagelige lugte i vaskemaskinen.

Køb en ny miljørigtig vaskemaskine

Folk vasker tøj dagligt, også selv om det betyder de ikke fylder maskinen helt op før de begynder at vaske tøjet. Gamle vaskemaskiner kører det samme program uanset om der er 2 kg eller 8 kg i vaskemaskinen, så miljøforureningen er det samme uanset, hvor mange kilo vasketøj der er i vaskemaskinen. Du kan skåne miljøet ved, at anskaffe en miljøvenlig vaskemaskine der har de nyeste teknologier, der har til hensigt at skåne miljøet. Et eksempel på en smart vaskemaskine med teknologi, der skåner miljøet og giver store besparelser er Grandimpianti GWH Wavy vaskemaskine. Denne vaskemaskine er udstyret med et patenteret DWS vejningssystem, der regulere vandmængde og sæbe afhængig af, hvor mange kilo du ønsker at vaske. Hvis vaskemaskinen kun er 50% fyldt, så vil den automatisk regulere vandmængde og sæbe så det passer til tøjmængden. Dette giver potentielt en besparelse på helt op til 50% på el, vand, og sæbe, hvilke skåner miljøet og du opnår store økonomiske besparelser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *