I de seneste år er danskerne blevet mere miljøbevidste, hvorfor et ’grønt’ hjem er kommet højt på dagsordenen. At et hjem er grønt vil sige, at det er miljøbevidst. Man kan optimere sit hjem i forhold til miljøvenlighed på mange måder. Vi bringer herunder eksempler på dette.

Miljøvenlige tiltag i hjemmet

Man kan optimere sit hjem til at blive mere miljøvenligt, ved at installere solcelleanlæg. Kort fortalt bruges solceller til at producere elektricitet fra solens lys, hvorfor det kan blive mere miljøvenligt at bruge strøm.
Ydermere findes der andre muligheder til hjemmet, hvor man kan optimere for at skabe mere miljørigtighed. For eksempel kan man købe forskellige hvidevarer, som for eksempel vaskemaskine, hvor af de varierer i grad i forhold til brug af strøm og miljørigtighed. Når der skal handles hvidevarer, bør man være opmærksom på dette fremfor udelukkende prisen. Det kan også være en afgørende faktor i sidste ende, da de billige vaskemaskiner, som eksempel, ikke er gode for hverken miljøet eller pengepungen i den lange ende.

Bliv opmærksom på forbruget

I mange tilfælde har danskerne ikke en realistisk idé af, hvad deres forbrug af el ligger på – eller dennes betydning for miljøet. Derfor kan det være en god idé at skabe opmærksomhed på emnet. Det kan man gøre ved at opsætte et energimeter i hjemmet, som med fordel kan placeres et centralt sted, som for eksempel køkkenet. Et energimeter viser, hvad enhver given aktivitet bruger af energi – og hvad dette koster i kroner. Dermed får man et større overblik over hjemmets forbrug, hvor man så derfra kan prioritere fremadrettet, hvilke energikrævende aktiviteter, man bør skære ned på.

Ny bolig

Er man på udkig efter en ny bolig, som kan lægge grundlaget for et grønt hjem, er der visse ting, man skal være opmærksom på. Når man kigger på nyt hjem, fremvises det som oftest af en ejendomsmægler. En ejendomsmægler er god til at sælge og taler for sælgers fordel, når han beskriver lejligheden, faciliteter og omgivelser. Det er vigtigt at have i mente at ejendomsmægleren er sælgers repræsentant. Derfor kan det være en god ide at konsultere med en boligadvokat fra for eksempel boligadvokater.info. På denne måde har man en, som kan tale for egen fordel – og se muligheder for miljørigtige tiltag – fremfor blot ejendomsmægleren, som taler for sælgers fordel.

Miljørigtige tiltag uden for boligen

Der findes også en del muligheder, for at blive mere miljørigtig uden for boligen. Det kan blandt andet gøre sig gældende ved transport. Mange danskere foretrækker at tage bilen, selv på kortere distancer. Det er forståeligt i forhold til, at det er nemmere. Dog er det en stor post både på forbrug, men det er heller ikke godt for miljøet. Derfor er offentlig transport et godt alternativ til at komme fra a til b, uden at man selv sætter sig bag rattet. Ydermere kan man hoppe på cyklen, når man skal en kortere distance. Det er meget bedre for miljøet – og så er det ovenikøbet også sundere.

Der findes en del tiltag, man kan ty til i ønsket om en mere grøn bolig. Denne artikel har bragt eksempler på dette ved blandt andet miljørigtige hvidevarer, offentlig transport eller cyklen frem for bilen, osv. Det er dog kun et udsnit af muligheder, for at blive mere miljørigtig.
Sæt dig ind i, hvad du kan gøre, for at gøre dit hjem mere miljørigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *