Der er rigtig mange gode grunde til at energirenovere. Det øger komforten i huset, samt hjælper på pengepungen. Derudover kan en energirenovering virkelig have en positiv effekt på miljøet. En omfattende energirenovering kan for folk, der ikke tidligere har erfaring med et tilsvarende projekt være en kompleks sag. Derfor vil der i det der følger blive præsenteret en fremgangsmåde til din energirenovering.

Mulige energivenlig renoveringstiltag

Overordnet set plejer man at inddele en energirenovering ind i to kategorier.

  1. Boligens facade
  2. Diverse installationer

Boligens facade

Boligens facade består af det, der adskiller inde- og udemiljø. Der er ofte rigtig meget at hente ved en renovering af boligens facade. En af de mest oplagte tiltag indenfor denne kategori er en hulmursisolering.

Hvis din bolig er fra før 1990’erne er dette tiltag ekstra effektivt. I så fald vil hulrummet mellem yder- og indervæggen enten være dårligt isoleret eller slet ikke isoleret, hvorfor en masse varme løbende vil sive ud af boligen. Som konsekvens bliver man nødt til at bruge endnu flere penge på at opvarme boligen, hvilket påvirker miljøet negativt. I modsætning til hvad rigtigt mange forestiller, tager en hulmursisolering ikke særlig lang tid at færdiggøre, og hvis entreprenøren benytter sig af moderne teknologi, vil det heller ikke koste det hvide ud af øjnene.

Et andet tiltag kunne meget vel være en isolering af taget. Et sådan tiltag kan meget vel være en omfattende affære. Men det kan virkelig også betale sig. Dog skal du overveje at tage væk et stykke tid, mens renoveringen af taget står på. Eftersom du allerede i forvejen har brugt en masse penge på energirenoveringen, kan det gøres ved at tjekke forskellige rejsepriser ud og derigennem finde de billigste flypriser

Diverse installationer

En installering af et solcelleanlæg er en af de mest oplagte tiltag indenfor denne kategori. Selvom det er forholdsvis dyrt, er det en af de tiltag med de største fordele. Det tager nogle år før anlægget har betalt sig tilbage, men til gengæld bliver du nærmest fuldstændig selvkørende på elektricitet. Det er derfor et tiltag, der virkelig bistår til et bedre miljø.

Af mindre tiltag kan du overveje at udskifte radiatorventiler og termostatstyringer. Disse kan, hvis de er gamle, være ophav til utrolig meget spild af energi.

Finansiering af energirenoveringen

En af grundene til energirenovering er blevet så attraktivt er, at finansieringsmulighederne er blevet mange gange bedre. På grund af netop det skrantende miljø, har regeringer pålagt banker, realkreditinstitutter og energiselskaber at bistå med miljøvenlige tiltag.

Det betyder, at du kan tage lån med lave renter i bankerne og institutterne, mens du kan søge om finansiering hos energiselskaberne. Derudover kan du søge om håndværkerfradrag. Dette gælder så længe din renovering er energivenlig og -optimerende.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *