Har du lidt ekstra fritid og brænder du for at gøre en forskel for andre, så kan frivilligt arbejde være en mulighed for dig. Du kan også vælge at uddanne dig indenfor et bestemt område, så du på sigt kan arbejde for lige netop den velgørende organisation, der betyder noget for dig, og gøre det til din levevej.

Vigtigt at gøre en forskel

Når unge og andre jobsøgende nu om dage skal finde et arbejde, er det, der betyder mest for dem i deres valg af job, at de føler, de gør en forskel. Det er altså blevet vigtigt at føle, at man gør en forskel – og det er ikke en personlig forskel, der er det vigtige, det er forskellen for miljøet og samfundet. Dette kommer også til udtryk i de mange frivillige stillinger, der udbydes i dag.

Gør en forskel for miljø og natur

Brænder du for at gøre en forskel for miljøet og naturen, kan du med fordel søge efter jobs indenfor miljøorganisationer, så som FSC Danmark eller Greenpeace. Du kan med fordel uddanne dig som kommunikator, så du kan være med til at fremme kendskabet om miljøorganisationerne, og derved få flere mennesker og virksomheder til at vælge mere miljørigtigt.

Hjælp socialt udsatte personer

Brænder du for at hjælpe mennesker, der af den ene eller anden årsag har det svært, findes der mange muligheder. Du kan for eksempel uddanne dig som pædagog og arbejde i tilknytning til et værested for unge, der er utilpassede. Du kan også uddanne dig som socialrådgiver og hjælpe en masse forskellige mennesker hver dag. Inden for socialrådgiveruddannelsen kan du specialisere dig inden for forskellige områder, og du kan vælge at specialisere dig inden for børneområdet, hvis det er børn, dit hjerte brænder for.

Du kan også vælge at blive mentor, så du kan rådgive og hjælpe mennesker på rette vej i livet, for eksempel i forbindelse med at jobcenter, hvor du kan blive mentor for kontanthjælpsmodtagere, der sommetider har andre problemer end blot de økonomiske.

Bliv erstatningsadvokat

Du kan også vælge at blive erstatningsadvokat, hvor du fungerer som advokat, for mennesker der søger erstatning, for eksempel i forbindelse med bilulykker eller arbejdsskader. Personskaderne, der søges erstatning for, er forårsaget af ulykke, og er ikke noget, den ramte selv har været skyld i. Du kan derfor gøre en stor forskel for disse mennesker ved at hjælpe dem med at få den erstatning, de har krav på. Du kan læse mere her om, hvad erstatningsadvokater laver.

Bliv frivillig

Rigtig mange hjælpeorganisationer er afhængige af hjælp fra frivillige. Du kan for eksempel hjælpe med at rådgive over telefonlinjer, hvor personer ringer ind for at få hjælp og rådgivning. Du kan også hjælpe eksempelvis Kræftens Bekæmpelse eller Røde Kors ved at melde dig som indsamler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *