I en verden, hvor vi det meste af tiden kun tænker på os selv, så er der noget smukt ved at hjælpe andre. Det bliver set, som noget nobelt, når man giver til velgørenhed, men mange ser det som noget kun rige mennesker gør. Det er dog ærgerligt, da verden vil være et meget bedre sted, hvis alle bare hjalp en lille smule.

I denne artikel vil du lære de 5 årsager til, hvorfor du bør give til velgørenhed uanset, hvor meget du tjener.

Du får det bedre

Den første årsag til at du skal donere til velgørenhed er, at du selv får det bedre.

Du har sikkert hørt udtrykket:

Penge gør dig ikke lykkelig.

Det er sandt, hvis du bare bruger pengene på dig selv, men hvis du derimod donerer en del af dine penge væk så øger du din lykke. Det blev bevist i et studie lavet af Harvard business school, som fandt frem til at folk blev gladere når de gav penge væk uanset deres indkomst.

Du skaber et bedre image

Den anden årsag til at du skal donere til velgørenhed er, at du får et bedre image. Udover at du får det bedre med dig selv, så øger det også dit image når du donere penge væk. Du bliver kendt, som en generøs person, hvilket er et godt image at have. Det er især en fordel, hvis dit arbejde ikke har det bedste image. Det bedste eksempel på hvordan en persons image kan blive ændret er John, D. Rockefeller, som ændrede sit image fra industrialist til filantropist.

Du viser omverdenen dine værdier

Den tredje årsag til at du skal donere til velgørenhed er, at du viser dine værdier til omverden. En herreblog, skrev en artikel om hvad det vil sige at være en rigtig mand, og hvilke værdier, som man skulle blive kendt for. I stedet for kun at være kendt for at have succes og mange penge, fortalte de at flere hellere vil være kendt for at være i stand til at hjælpe andre.

Der er mulighed for at møde ligesindede mennesker

Den fjerde årsag til at du skal donere til velgørenhed er, at du møder ligesindede mennesker. Når du donere penge, skaber det også muligheder for at rejse og se hvad dine donationer har hjulpet folk med. Når du fx rejser til Afrika med en gruppe folk, som ligesom dig har været med til at donere til en skole, så skaber i en specielt bånd sammen. Det venskab som man skaber når man er sammen om at hjælpe andre er helt specielt.

Et eksempel er Jonas Jensen, der til dagligt lever af affiliate marketing (driver et casino site med anmeldelser – se her). Han har sammen med 8 andre affiliate-folk valgt at donere 10% af hele den månedlige omsætning – måned efter måned – som Jonas sammen med de andre 8 selv bestemmer, hvordan skal fordeles til velgørenhed. Istedet for at bruge organisationer tager de selv afsted til eksempelvis Afrika og bygge et hus til hjemløse.

Du kan trække det fra i skat.

Den femte årsag til at du skal donere til velgørenhed er, at du kan trække dine donationer fra i skat. En af de store fordele ved at donere er at du kan trække det fra i skat. Hvis du fx vil hjælpe en udsat familie med at bygge et nyt hus, så kan du både trække udgifter fra nedrydningsfirma, bygherre og andet fra i skat. Det er en fantastisk måde selv at bruge de penge, som ellers ville gå til skat.

Hvis du er interreseret i at hjælpe en familie et hus, og skal bruge et nedrydningsfirma, eller har brug for brugte byggematerialer, så kan du klikke her for at læse mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *