Der er mange mennesker der tænker at virksomheder ikke tænker på andre og kun tænker på at tjene penge. Det passer i nogle enkelte tilfælde, men generelt gør virksomheder verden til et bedre sted. Hvis du gerne vil forbedre verden samtidig med at du tjener penge, så er du en socialøkonomisk iværksætter. Vi forklarer i denne artikel hvad det helt præcist vil sige at være en socialøkonomisk iværksætter.

Sådan adskiller en socialøkonomisk virksomhed sig

Hvis du gerne vil have opbygget en socialøkonomisk virksomhed, skal du bruge de samme forretningsprincipper og arbejde under samme betingelser, som en traditionel virksomhed vil gøre. Du har altså samme ønsker og mål om at tjene penge samt forventninger til dine medarbejdere. Ofte bliver en socialøkonomisk virksomhed startet af en person og iværksætter, som ser et socialt eller samfundsmæssigt problem, der skal løses. Du kan altså starte med at spørge dig selv, om der er en sag eller en problematik, du gerne vil hjælpe med at løse. Du skal altså være parat til at bruge størstedelen af din indtjening og dit overskud på at hjælpe både på et menneskeligt og et samfundsmæssigt plan, hvilket kan indebære sociale forhold og beskæftigelse, miljø og sundhed eller kultur. Du kan på denne hjemmeside læse mere om, hvordan du skaber en succesfuld virksomhed.

Hvilken forskel gør en socialøkonomisk virksomhed?

Hvis du formår at tænke innovativt og kreativt, vil du ydermere kunne tilbyde arbejdspladser, man ikke ofte støder på i virksomheder. Du skal altså se socialt udsatte som en ressource, du kan byde velkommen i virksomheden, så de kan være med til at bidrage til samfundet. Du kan også skabe mere velfærd og finde svar på de udfordringer, som samfundet står overfor.

Det skal du bruge en projektleder

Hvis du gerne vil ændre din virksomhed til at være en socialøkonomisk virksomhed, er det vigtigt, at du kontakter en projektleder, der kan hjælpe dig med at implementere en lang række nye tiltag i din virksomhed. Det er særligt vigtigt, at du har en projektleder, der kan sikre, at dine eksisterende ansatte forstår, hvorfor virksomheden skal forandre sig, samt motivere og engagere dem. Projektlederen kan også være med til at give dig, som virksomhedsejer, en oversigt over, hvilke nye tiltag der skal implementeres, så både tidsplan og budget bliver overholdt.
Hvis du selv er interesseret i at lære mere om projektledelse, kan du selv uddanne dig inden for dette fag og være med til at styre virksomheden med alle de bolde i luften, der måtte være.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *