De fleste kan nikke genkendende til den dejlige følelse det medfører, når man hjælper en fremmed. Står man selv i en situation, hvor man har brug for hjælp, ved man også, at man bliver noget så taknemmelig, når andre træder til. Om det er at hjælpe barnevognen ud af toget, holde døren for en på krykker eller noget helt tredje, så giver det en god følelse og et smil med på vejen.

I hverdagen

Man kan i hverdagen gøre sig selv mere opmærksom på andre mennesker, fremfor at gå med hovedet nede i sin telefon. Oftest taler mange danskere ikke med hinanden, men undgår endda helst øjenkontakt, når man passerer hinanden. Man kan forsøge at ændre på den kultur, i hvert fald selv bryde ud af den, ved at smile til folk man går forbi. Ikke et overdrevet smil, da det hurtigt kan virke mærkeligt, men et venligt smil på vejen skaber som regel kædereaktion, da det får den fremmede til at smile. Uden det virker afbrydende eller grænseoverskridende for den anden person, kan man give et kompliment til en fremmed. Det styrker både ens egne sociale grænser at tale med en fremmed, men det gør også den fremmede person glad.
Ser man en på krykker, med barnevogn eller noget tredje, kan man tilbyde hjælp i form af at få barnevognen ud af toget, op ad trapper – eller holde døren for en svært gående, tilbyde dem siddeplads i bussen osv.

Velgørenhed

Kan man godt lide følelsen af at hjælpe andre, findes der forskellige velgørenhedsorganisationer, man kan støtte. Der findes et hav af organisationer, sikkert flere end man har råd til at støtte. Derfor kan man med fordel sætte sig ind i, hvad forskellige organisationer står for, og dermed vælge den organisation, som man brænder mest for.
Nogle organisationer arbejder for blandt andet fattige mennesker i fattige lande, hvor de gennem støtte, sørger for vacciner og mad til skolegang og legetøj. Andre organisationer omhandler selve menneskerettighederne, hvor der lægges pres på forskellige lande med underskrifter, fra dem som støtter. Ydermere findes der organisationer som hjælper hjemløse, og andre igen, der arbejder for dyrenes rettigheder. Så mon ikke der er en organisation (eller flere), som passer lige til ens ønsker om at hjælpe andre.

Bliv bloddonor

Har man ikke pengene til at støtte en velgørenhedsorganisation, men vil man stadig gerne hjælpe andre, kan man blive bloddonor. Der er en masse forholdsregler i forhold til tapning af blod, men overholder man dem alle, kan man være med til at redde menneskeliv.

Uanset om man støtter gennem diverse velgørenhedsorganisationer, ved tapning af blod eller noget helt tredje – er der helt sikkert nogle i den anden ende, som bliver utroligt taknemmelige for hjælpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *