Der er stor forskel på hvor mange penge og hvor meget tid vi alle har til rådighed når det kommer til velgørenhed. Der findes nogen der troligt vandrer rundt og samler penge ind for rødkors så ofte de kan, og der er også de personer der heller vil donere en sjat til en god sag. Uanset hvem du er, er der her nogle bud på hvordan du kan gøre en forskel.

Undersøg sine muligheder

Hvis du har besluttet at donerer noget af din formue til velgørenhed, kan det for mange være svært lige at gennemskue hvilken organisation der skal støttes, der kan være mange organisationer der støtter den samme sag. Så selvom du har fundet den sag og minoritet du ønsker at gøre en forskel for, er det vigtigt at undersøge hvor dine penge gør den største forskel.

Det kan være utrolig svært da velgørenhedsorganisationer ikke reklamerer og ofte ikke har informationer om hvor meget af din donation der går til velgørenhed. Hvis den organisation er stor, kan du benytte Charity Navigator, som er en amerikansk side der giver indblik i hvad pengene går til, der er højst sandsynligt ikke mindre danske organisationer på siden, men det er et forsøg værd at undersøge.

Gør den lille forskel

Vi bør alle stræbe efter at gøre verden til et bedre sted og det er måske lettere sagt end gjort. Det kan virke som en bagatel at donerer f.eks. 500 kr. til velgørenhed når der ofte er virksomheder og andre velhavende der donerer 1000 gange mere, men der findes mange andre måder hvorpå du kan gøre det hele bedre for alle dem omkring dig.

Det er ofte de helt små ting i hverdagen der tipper vores dag den ene eller den anden vej, og du skal derfor have fokus på at gøre de små ting for dine kollegaer, familie men også fremmede mennesker. Det kan være alt du kan komme i tanke om at du kan give en hånd med, det kan være at hente en ekstra kop kaffe til din kollega når du alligevel er ude efter en til dig selv, hvis du har mere overskud end dag kan du evt. også hjælpe en travl kollega ved at løfte noget af arbejdsbyrden hvis du ikke selv har travlt eller f.eks. har overskuddet til det.

Det kan være svært at være pensionist, det er ikke alle pensionister der har tid og energi til at pleje sig selv, og det kan være en rigtig god måde at hjælpe dit nærområde og familie, ved at hjælpe den ældre del med at vælge rollator, indkøbsvogn eller andre ting der kan hjælpe med at holde dem i gang og gøre hverdagen en anelse lettere.

Livetsomsenior.dk kan du let få et overblik over hvilke ting der kan gøre de ældre i familien galde og lette deres hverdag hvis de er dårligt bevægende eller bare mangler nogle små ting til hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *