Går du rundt med en stor drøm om at lave din egen velgørenhed? – Så er hjælpen på vej.
Mange brænder for at støtte et godt formål, og det er ikke altid, at man finder lige præcis den organisation, som man gerne vil støtte, og derfor kan det være fristende at starte sin egen. Alle kan i princippet starte deres egen velgørenhed via deres computer, uanset om man har windows 10 pro, MacOS Sierra eller hvad det end måtte være. Der er dog nogle ting, som du skal have gjort dig nogle tanker om, hvis du vil starte din egen velgørenhed.

Trin 1: Find dit projekt

Når du skal starte din egen velgørenhed, skal du som det første finde frem til, hvad du gerne vil støtte. Det kan være, du vil være med til at sætte endnu mere opmærksomhed på en bestemt sag, eller at du mener en befolkningsgruppe, der godt kunne bruge hjælp, bliver overset. Det er altid en god ide at vælge et område, som du interesserer dig og brænder for, da det vil gøre hele processen lettere for dig. Der findes mange sider, hvor du kan oprette din indsamling.

Trin 2: Formidle dit projekt

Det næste skridt er at få folk til at vælge netop lige din indsamling. Du skal fremstå som en troværdig indsamler, så derfor skal du bl.a. fortælle, hvorfor lige netop denne sag, har stor betydning for dig, hvad donationerne går til osv.

Trin 3: Sæt realistiske mål

Et tredje vigtigt element i din indsamling er at sætte et realistisk mål, men det kan være svært at vide, da man ikke kan forudse, hvor mange donationer, der vil komme. En god ide er at undersøge, hvem der i dit netværk vil donere samt hvor meget. Det kan du bruge som dit udgangspunkt for dit mål.

Trin 4: Del din indsamling

Du har nu fundet det projekt, som du gerne vil støtte, og det næste skridt i processen er at lade folk kende til din indsamling. Det er her, dit netværk kommer i spil, så din familie og venner vide, hvad din indsamling går ud på. Dernæst kan du benytte de sociale medier til at sprede det til endnu flere folk. Jo flere, der kender til din indsamling, desto større er chancen for donationer.

Trin 5: Husk at takke dine donorer

Det sidste råd er, at du skal huske at takke dem, der vælger at støtte dit projekt. Det kan f.eks. være en god ide, at dele dit resultat, når din indsamling er ovre og dermed også vise din taknemmelighed over for din donorer, da du ikke kunne have gjort det uden dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *