Danmark er desværre et af de lande med mindst elbiler i forhold til benzinbiler. Det er ærgerligt, da Danmark er et grønt land på mange andre punkter. Men elbiler har endnu ikke vundet danskernes hjerter, selvom der er mange gode grunde til at køre mere i elbiler. Vi har samlet 4 af de bedste grunde her.

Miljøet

Den havde du sikkert set komme, men det er også den mest væsentligste grund til at vi burde køre mere i elbiler. Elbiler forurener ikke, ligesom vores klassiske benzin- eller dieselbiler. Elbiler udleder ingen CO2, eller andre skadelige stoffer, når de kører og det kan derfor gavne vores klima, hvis flere kørte i elbiler.

Grunden til, at der ikke sker en udstødning af skadelige stoffer, er fordi der ikke sker nogen forbrænding under kørsel af en elbil. Det giver også en fordel specielt i større byer, da vi kunne opnå mindre luftforurening, ved at udskifte benzin- og dieselbiler med elbiler.

Samtidig er elbiler også mere energieffektive, som også har noget at sige omkring miljøet, da elbiler bedre kan udnytte energien til at skabe fremdrift.

 

Økonomien

En anden væsentlig grund til at købe en elbil, er at økonomien på sigt er bedre end med benzinbiler. Det kan være svært at sammenligne økonomien direkte, da det blandt andet kommer an på kørselsbehov om en elbil er billigere for dig. Men der er mange, der oplever, at spare penge ved at skifte til en elbil.

Du kan ofte spare penge, fordi driftsomkostninger er lavere. En af grundene til det, er at der ikke er lige så mange elementer på en elbil, som bliver slidte. Det er kun bremser og dæk, som slides. Mens det på en benzinbil både er udstødning og tændrør samt meget andet, der med tiden skal udskiftes.

Samtidig er det billigere at køre på el, end det er at køre på benzin eller diesel.

En elbil kan dog være lidt dyrere at købe end almindelige biler, selvom de er fritaget fra et par afgifter. Men det kan ofte betale sig at investere i en elbil. Du kan evt. overveje et minilån, hvis du ikke har alle pengene lige nu.

 

Du kan faktisk køre langt i en elbil

Der er desværre mange der vælger elbilen fra, fordi de ikke tror, at man kan køre langt i en elbil. Men det er langt fra tilfældet. Du kan sagtens køre mange kilometer i en elbil uden problemer. Jo nyere elbil jo flere kilometer kan du selvfølgelig køre, da der sker en stor udvikling inden for batteriers kapacitet lige nu. Derfor bliver elbilernes kørelængde på en opladning også længere og længere.

Samtidig er teknikken inden for opladning af elbiler i dag stå langt fremme, at du typisk kan lade en elbil op til 80 % på omkring 20 minutter (selvfølgelig afhængigt af den enkelte elbil). Du behøver altså ikke at holde en særlig lang pause for at lade lidt op.

 

Og så er elbiler bare gode at køre i!

Et sidste punkt, som også er ret vigtigt er at elbiler er super lækre at køre i. Elbiler støjer ikke, og du kan derfor suse lydløst af sted. Det giver også en god komfort i bilen, så I roligt kan køre en lang tur uden at få ondt i ryggen eller nogle andre steder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *