I vores hektiske hverdag glemmer vi ofte tænke på omgivelserne omkring os, men det faktisk slet ikke så svært at få indarbejdet miljøvenlige vaner i vores til tider stressende hverdag.

 

Vi kender alle til det, når vi står op og skal have vores morgenbad er det virkeligt svært, at komme ud af, med det resultat, at vi ofte bruger 5 min. Længere end hvad der egentligt er nødvendigt.  Mange har en tendens til at lade vandet løbe når de børster tænder, men hvorfor ikke få inkorporeret den vane at slukke vandet og spare miljøet for unødvendigt pres.  Her kommer 4 gode tips til hvordan du kan få en mere bæredygtig hverdag.

Reducer energiforbruget

I de kolde vintermåneder har mange en slem vane med at skrue lidt for højt op for varmen i huset, men det er ikke noget der gavner vores miljø, da vi på denne måde udleder mere CO2.  En god regel kunne derfor være at have et stabilt indeklima og lade huset lejligheden have en kontinuerlig temperatur, så du ikke lige pludselig behøver at skrue op for varmen.  Det er selvfølgelig nødvendigt at lufte ud engang imellem, men så husk at slukke for varmen. En anden god måde du kan reducere dit energiforbrug er ved at overveje hvordan du opvarmer din mad. Her vil et godt råd være at bruge mikroovnen, da den ikke bruger nær så meget strøm som en almindelig ovn.  En anden måde vi kan optimere vores energiforbrug på er ved at lade de af vores apparater der kan stå standby være slukket i stedet for. Eksempelvis er tv´et en stor synder og ved at slukke det, er det muligt at opnå en store besparelse.

Transport

Når kulden presser på har vi alle en tendens til at tage enten bilen eller det offentlige på vej til arbejde, i og med det er mere komfortabelt end at cykle, gå eller løbe til arbejde. Det er i den grad også mere usundt for miljøet.  Hvis du bor langt fra dit arbejde og er strengt afhængig af din bil, så kan det være favorabelt at gøre brug af kørselsordninger. Køreraftaler reducerer ikke kun mængden af biler på landevejene, men du har også muligheden for at møde nogle interessante personer på vejen til arbejde.  Udover er de miljømæssige fordele ved kørselsaftaler vil bilen blive mindre slidt, hvorfor fordelene også er af økonomisk karakter.

Indkøb

Ved at have miljøhatten når du handler ind kan du være med til at skåne miljøet ved at droppe varer der indeholder for mange E-numre, hvorfor økologiske produkter er at foretrække.  I Danmark er der generelt en eller anden form for kød til ethvert måltid, men ved at spise flere grøntsager er man indirekte med til at mindske co2 udledning, da slagtekvæg hvert år udleder større mængde drivhusgasser.

Affald

Ved at købe produkter som er miljøvenlige og genbrugelige kan du mindske dit affaldsforbrug. Det være at bruge den samme bærepose til supermarkedet og ikke købe en ny hver gang. Derudover kan du skifte dine barberblade ud med en barbermaskine, således du ikke hele tiden skal smide de gamle barberblade ud. Du kan finde et bredt udvalg her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *