Der er ingen mennesker, som skal føle sig ensomme. Den omklamrende følelse af ensomhed fører til, at de ældre har det dårligt psykisk og i værste tilfælde, kan det føre til en tidligere død.

Der kan være mange årsager til, at man føler sig ensom, men det sker typisk, når man forlader arbejdsmarkedet, mister sin ægtefælle eller bliver immobil.

Det er et problem, der bliver gjort alt for lidt ved, da mange ikke ved, hvordan de skal hjælpe. I denne artikel vil du lærer, hvordan du bedst kan hjælpe en ældre, og selv få noget ud af det.

Arbejd frivilligt på et plejehjem

De ansatte på plejehjemmene har ofte kun et professionelt forhold til de ældre, hvilket er ærgerligt. Der er brug for frivillige, som gerne vil være sammen med de ældre og snakke med dem. For mange er dette den bedste måde at hjælpe de ensomme ældre, da de naturligt bliver præsenteret for dem.

Snak med de ældre når du handler ind

Det er ikke alle ældre, der bor på plejehjem, men de fleste går ned og handler ind. Det er derfor en god mulighed for at starte en samtale med nogle af de ældre.

Nu tænker du sikkert:

Hvordan starter man naturligt en samtale med en ældre?

Den bedste måde at starte samtalen på er ved at komme med en lille kommentar til at starte med. Det kan være alt lige fra ”Det var en stor bøf, du har købt” til ”Hej, hvordan går det?”. Det er ikke så vigtigt, hvad du siger, men derimod at du siger det med et smil.

Selvom at du ikke tænker, at det betyder meget, så værdsætter de ældre, de små interaktioner som disse.

Bliv en besøgsven

Mange kommuner har programmer, hvor du kan besøge de ældre, hjemme hos dem selv. For mange er dette en god ordning, da de ikke selv behøver at tage kontakten til de ældre, men kommunen eller ældresagen hjælper dem med at sætte mødet op.

Der er mange mennesker der føler, at de har for travlt til med deres arbejde og andre ting til at besøge en ældre, men det er også en fantastisk måde at slappe af på. Årsagen er, at vi ofte omgiver os med mennesker der minder om os selv, og det kan derfor være berigende at snakke med en ældre, der har mere livserfaring.

 

Snak om livet med dem og spil med dem

Når du først mødes med en ældre, falder samtalen ofte meget mere naturligt end du tror. Det kan være at i snakker om alt lige fra jeres børn, til de fantastiske oplevelser i har haft igennem livet. En anden god ting i kan lave sammen er at tage til bingo sammen. Der er mange ældre, der spiller online bingo derhjemme, og hvis det er tilfældet med din besøgsven, er det en god hobby i kan dele sammen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *