Som børnefamilie er der ofte meget at se til, og derfor er det ikke altid der er overblik til at få de mere miljøvenlige punkter ind i hverdagen. Ofte kræver det dog mindre ændringer end vi forventer. Vi har derfor samlet et par idéer i denne artikel til, hvordan I som børnefamilie kan få en mere miljøvenlig hverdag.

Undgå madspild ved at lægge en madplan

I en børnefamilie er der som regel mange munde at mætte. Det kan ofte gøre de daglige indkøb svære at overskue.

Det findes der dog en løsning på. Ved at lægge en madplan kan I få et godt overblik over aftensmaden til de forskellige dage i ugen.

Ved at lave en madplan for en uge ad gangen har i på forhånd oversigt over aftensmaden og det gør det nemmere at tilpasse indkøbene, så I ikke får købt mere end i egentlig skal bruge.

Når I lægger en madplan, kan I samtidig tænke ind, hvordan I kan brug eventuelle rester dagen efter.

I kan samtidig planlægge hvem der skal stå for aftensmaden og danne overblik over hvem der er hjemme de pågældende dage, når madplanen laves. Giv gerne børnene en fast maddag, hvor de står for aftensmaden.

 

Sluk lyset og tag korte bade

Punkt nummer to handler om selve boligen og finde ud af, hvordan I kan skåne miljøet bedst muligt der.

Det handler især om at spare på varme og elektricitet, så I belaster miljøet mindst muligt på de punkter, da det er store poster inden for miljøbelastning.

Det kan I fx gøre ved at tage kortere bade, så I bruger mindst muligt varmt vand. I kan prøve at sætte et stopur og fx sige max tre minutter pr bad.

Når det handler om varmen er det en god idé at lufte systematisk ud, så I lufter ud lidt ad gangen. Hvis I lufter meget ud på en gang, kræver det mere energi at varme boligen op igen bagefter.

 

Gå efter bæredygtige produkter

Tip nummer tre til hvordan I danner en miljøvenlig hverdag er ved at gå efter bæredygtige produkter.

Det gælder i mange forskellige henseender, hvor det gælder om at vælge de mest miljøvenlige produkter.

Det handler først og fremmest om mad, hvor det er en god idé at købe økologisk, for at undgå rester af sprøjtegift i jeres mad.

Det gælder også produkter til personlig pleje, hvor det er en god idé at være opmærksom på at undgå produkter, hvor der kan være skadelige kemikalier.

Et tredje sted, hvor det er vigtigt at tænke bæredygtigt gælder også, når det handler om nye legetøj. Her gælder de tom at vælge bæredygtige materialer som fx træ, når der skal købes nyt legetøj. Hvis i mangler nye legetøj kan du se mere hos Lykkeleg der har meget legetøj i bæredygtige materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *