I vinterperioden bruger vi ekstra varme i vores bolig, er lidt mere tilbøjelige til at tage bilen frem for cyklen og tager måske også et lidt længere bad ind i mellem. Det er desværre ikke så godt for miljøet, men du kan faktisk skåne miljøet, ved at ændre lidt i din dagligdag med disse 3 tips.

Tag kortere bade

Første måde, som du kan bruge til at skåne miljøet er ved at tage kortere bade. Om vinteren kan det være rigtig dejligt at stå længe under en varm bruser, men det er desværre dårligt for miljøet, når vi bruger meget varmt vand.

At tage kortere bade er noget af det du nemt kan ændre på i din hverdag, da det umiddelbart ikke kræver så meget. Men det kan samtidig være svært at forlade badet, når man først står under den varme bruser. Men hvis du sætter en alarm på din mobil, til fx 3 minutter, så du ved hvornår tiden er gået, bliver det nemmere at tage et kortere bad.

 

Tjek om dine vinduer er tætte

Om vinteren stiger vores varmeregning, og hvis du gerne vil leve mere miljøvenligt er det en god idé at bruge så lidt varme som muligt. Men vi er nødt til at varme vores hus op om vinteren, selvom det ikke er godt for miljøet. For at sikre, at du ikke bruger mere varme end nødvendigt, kan du tjekke op på om dine vinduer og døre er helt tætte. Hvis der en lille sprække ved et vindue, kommer der kold luft ind, som gør at du er nødt til at bruge ekstra varme. Hvis du mangler et par nye vinduer, kan du kigge på denne hjemmeside efter et par nye vinduer, så dit hus er sikret mod vinterkulden.

Du kan samtidig tjekke om dit hus er ordentlig isoleret, det kan dog være svært at tjekke selv og du bør derfor overveje at få en håndværker til at tjekke din isolering, hvis du ikke er sikker på, om den er i top. Det kan uden tvivl betale sig i det lange løb, på varmeregningen, at tjekke vinduer og isolering, og så gør du også miljøet en tjeneste.

 

Sluk lyset

Et sidste råd, som du garanteret har hørt før, er at slukke lyset i de rum, som du ikke opholder dig i. Du kan spare meget på energien, hvis du husker at slukke lyset når du går ud af et rum. Det kan godt være svært at huske altid at slukke lyset, men du kan prøve at gøre det til en vane.

Hvis du har svært ved at huske det, og dem du bor sammen med også glemmer at slukke lyset, kan du lave en konkurrence med dem, om at man fx skal tage opvasken eller give kage, hvis man glemmer at slukke lyset, når man har været på toilettet eller går ud af et andet rum. Hvis I laver en lille konkurrence, bliver det lidt nemmere at huske at slukke lyset, og det er samtidig en sjov måde at gøre det på.

 

Den gode samvittighed

En af de største fordele ved at gøre de små ting i hverdagen som fx at tage korte bade og slukke for lyset er at du får en bedre samvittighed over for miljøet. Selvom de tre ting vi har nævnt her virker som små ting, kan det være med til at gøre en forskel for miljøet.

Når du har styr på isoleringen og husker at slukke lyset, er du klar til at hygge indenfor på de mange kolde dage. Du kan samtidig overveje at lave lidt ekstra dekoration indenfor, så der er lagt op til hygge. Du kan fx dekorere med at flotte dækkeservietter eller finde et par nye billeder til din bolig. Hvis du mangler inspiration til dekoration i din bolig, kan du klikke her og blandt andet se flotte dækkeservietter, der er perfekte til vinteren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *