Julen står for døren, og du er sikkert allerede godt i gang med de første forberedelser. Selvom julens fokus skal være hygge med familie og venner, er det vigtigt også at huske miljøet til jul. Men hvordan kan man egentlig holde en bæredygtig jul? Det kommer vi med 3 tips til her.  

Find alternativer til gavepapiret

Vi bruger hvert år en stor del gavepapir, som efter jul bare bliver smidt ud i skraldespanden – og det er et kæmpe spild. For at holde en så bæredygtig jul som muligt, gælder det om at smide så lidt ud som muligt – både af gavepapir, madrester og andet som ender i skraldespanden i løbet af december.

Og gavepapiret er en af de nemmeste punkter at ændre på. Du kan nemlig nemt finde alternativer til gavepapiret, som du kan pakke dine gaver ind i. Du kan fx bruge gamle aviser eller blade. Gaverne bliver selvfølgelig ikke lige så finde, som når det er med ”rigtig” gavepapir.

Men det er stadig en gave, som skal pakkes ud – og det sjove ved gaver er netop at pakke dem ud, så derfor kan du roligt pakke det ind i gamle blade eller aviser. Og hvis du er lidt kreativ, kan du tegne en nisse udenpå – så kommer der lidt jul indover gaveindpakningen.

 

Brug stofnet i stedet for plastikposer

I løbet af december handler vi rigtig meget ind. Vi køber mange julegaver, samtidig med at vi køber meget andet i form af julemad og julepynt. Hver gang du køber noget i en butik, bliver du tilbudt en plastikpose til at have det i, men hvis du gerne vil holde en bæredygtig jul, er det en god idé at skifte plastikposerne ud med et stofnet.

Stofnet er heldigvis også blevet meget moderne i løbet af de sidste to år, så der er mange, der bruger dem i dag. Når du har et stofnet, kan du bruge det mange gange og sige nej tak til plastikposen som alligevel ender i skraldespanden på et tidspunkt.

 

Pas på med for mange stearinlys

Selvom stearinlys er noget af det hyggeligste ved julen, forurener de desværre også, og vores sidste råd til en bæredygtig jul er derfor at undgå for mange stearinlys.

Der skal selvfølgelig være plads til et kalenderlys og en adventskrans og her kan du med fordel vælge svanemærkede lys til, da du dermed er sikret de bedste stearinlys.

Og så kan du heldigvis skabe hygge med mange andre former for julepynt end lige stearinlys. Du kan fx lave dit eget minilandskab med Mini world produkter. Så kan du have en lille lyskæde i landskabet, og skabe en masse hygge på den måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *