2018 er skudt i gang, og mange vælger at starte det nye år med et nytårsforsæt, der skal gøre det nye år bedre end det foregående. Mange nytårsforsætter handler fx om at leve sundere eller måske bruge mere tid med familien. Men hvorfor ikke vælge et nytårsforsæt, hvor du hjælper andre?

I denne artikel, har vi samlet 3 nytårsforsætter, som du kan vælge, hvis du gerne vil hjælpe andre mere i 2018.

Leve mere miljøvenligt

Det første nytårsforsæt, hvor du kan i høj grad være med til at hjælpe andre, er ved at leve mere miljøvenligt. Klimaforandringerne i verden er ikke uden konsekvenser, og du kan derfor hjælpe os alle sammen, hvis du vælger at leve mere miljøvenligt. Men hvordan kan man lige gøre det?

Du kan leve mere miljøvenligt på mange forskellige måder. Først og fremmest kan du prøve og se om du kan lade bilen stå en ekstra gang og tage cyklen eller bussen, da transport er en af de største syndere, når vi snakker om CO2 udledning.

Du kan også spare lidt på varmen i boligen, og tage korte bade, så du ikke bruger for mange ressourcer i din bolig.

Noget andet, som du kan gøre for at lave mere miljøvenligt er at tage et par kødfrie dage i løbet af ugen. Produktion af kød, udleder nemlig utrolig meget CO2, og hvis vi skærer ned på vores kødforbrug, kan det være med til at skåne miljøet.

Du kan finde flere tips til at leve mere miljøvenligt i forskellige artikler her på siden.

 

Hjælp forskellige velgørenhedsorganisationer

Et andet nytårsforsæt, hvor du virkelig kan være med til at hjælpe andre er ved at støtte forskellige velgørenhedsorganisationer. Der findes et hav af forskellige velgørenhedsorganisationer, hvor du kan hjælpe nogle, som har brug for hjælpen.

Du kan fx støtte fattige og sultne børn i Ulande via fx BØRNEfonden, Røde Kors eller Unicef. Du kan også støtte Amnesty International, der kæmper for at alle i verden opnår grundlæggende menneskerettigheder. Du kan også hjælpe miljøet gennem forskellige organisationer som Verdens Skove.

På den måde kan du hjælpe mange forskellige organisationer, og du kan uden tvivl finde en organisation, som kæmper for noget, som du gerne vil hjælpe med. Du kan støtte de fleste organisationer med et månedligt beløb eller give et engangsbeløb. For alle organisationerne, gæler det, at hver en krone tæller.

Du kan også overveje at skrive en velgørenhedsorganisation ind i dit testamente. Det er altid en god idé, at have et testamente, så dine ejendele bliver givet til dem, som du synes skal have dem. Og hvis du gerne vil hjælpe en organisation, er det oplagt at skrive dem ind i dit testamente. Du kan læse mere om oprettelse af testamente ved at klikke her.

 

Bliv frivillig

Hvis du gerne vil hjælpe en velgørenhedsorganisation, behøver det ikke nødvendigvis være med penge. Du kan også hjælpe mange organisationer ved at blive frivillig, og bruge noget af din tid på at hjælpe organisationen med deres arbejde.

Du kan fx hjælpe med at samle ind eller arbejde for organisationen på andre måder. Alt efter hvilken organisation, som du gerne vil støtte, kan du hjælpe på mange forskellige måder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *